banner

Jubilejni 15. dm tek za ženske spodbudil prek 6 tisoč tekačic iz vse Slovenije

Ob upoštevanju varnostnih ukrepov v Tivoliju prekipevalo od pozitivne energije

 

Ljubljana, 4. september – Po letu in pol so park Tivoli zopet preplavile dm-ove tekaške majice, ki so letos zasijale v živahnih modrih odtenkih. Jubilejnega 15. dm teka za ženske se je udeležilo prek šest tisoč tekačic iz cele Slovenije, večji del udeleženk pa je letos izkoristilo tudi novost - možnost teka prek mobilne aplikacije dm tek za ženske, s pomočjo katere so lahko tekle tudi tiste, ki se v soboto niso pripeljale v Ljubljano. Za dobro voljo tekačic so zopet skrbeli Čuki, vzdušje na prazniku teka za ženske pa je bilo kot vedno polno dobre energije.

 

Minula sobota je v Tivoliju minila v znamenju teka in zdrave skrbi za svoje telo. Že 15. dm tek za ženske se je po več kot enoletnem premoru vrnil v znamenju dobre volje, športnega duha in sproščene zabave številnih udeleženk. Tekmovalke sta bodrila povezovalca programa Klemen Bunderla in Klemen Bučan, za glasbeno spremljavo pa je že tradicionalno poskrbela skupina Čuki. »Z največjim veseljem smo zopet prišli narekovati tempo našim tekačicam,« nam je z nasmeškom na obrazu zaupal glasbenik Jože Potrebuješ, ki dm-ov dogodek aktivno podpira že vrsto let. »Vedno znova me navdušuje pozitivna energija, ki jo je čutiti med vsemi ljubiteljicami teka in tega vseslovenskega tekaškega praznika,« je še povedal.

 

Varnost na prvem mestu

 

Na 15. dm teku v Tivoliju je v soboto teklo prek 2500 tekačic, več kot tri tisoč tekmovalk pa je izkoristilo letošnjo novost – tek prek mobilne aplikacije, ki ga lahko opravijo še do konca dneva, zato bodo uradni rezultati o udeležbi in zmagovalkah znani v kratkem. Aplikacija je namreč merjenje časa in aktivno udeležbo na teku omogočila tudi tistim, ki so v skupnem športnem duhu tekle drugod po Sloveniji in celo izven naših meja. Kot običajno je bilo tudi letos mogoče izbirati med krajšo progo, ki je obsegala 5 kilometrov in daljšo z 10 kilometri. Dogodek, ki je letos potekal v prilagojeni obliki, je seveda minil v znamenju zagotavljanja varnosti vseh sodelujočih. Zaradi upoštevanja omejitev združevanja so bile tekačice razvrščene v startne koridorje, za vstop pa so morale izpolnjevati PCT pogoj. Na letošnjem teku zaradi ukrepov izjemoma nismo izvedli nekaterih sicer tradicionalnih aktivnosti, kot je na primer skupinsko ogrevanje, malica, Oskarjev tek, pogostitev v prireditvenem šotoru, celodnevni zabavni program, varstvo otrok in spremljevalni program s podelitvijo medalj, kar pa seveda ni vplivalo na prešerno razpoloženje in odlično energijo na prizorišču. »Veseli smo, da smo po letu, ki ga je ohromila korona, in organizacija teka ni bila mogoča, končno zopet stekli po gozdnih poteh parka Tivoli. Za mnoge tekačice je dm tek vsakoletno uvrščen na njihove koledarje. Večina, ki se jih v Tivoli vrača vsako leto, jih je bilo ob lanski odpovedi zaradi razmer precej razočaranih, zato smo se letos še posebej potrudili ter tek izvedli tako, da nas je vodila predvsem skrb za zdravje tekačic in smo celoten dogodek povsem prilagodili navodilom in smernicam NIJZ ter kljub temu uspeli ohraniti bistvo dogodka – posvetiti praznik teka ženskam vseh starosti, spodbujati zdrave življenjske navade, kolegialnost in ljubezen do gibanja,« je povedala Anja Lesar, predstavnica dm drogerie markt Slovenija.

 

Prvo septembrsko soboto so torej zaznamovali tek, športni duh in pozitivna energija, mi pa se že veselimo, da se na dogodku s tako močno tradicijo in neustavljivo žensko voljo po sodelovanju, zopet vidimo prihodnje leto.

 

 

Ker je letošnji 15. dm tek potekal v skladu z varnostnimi priporočili in v prilagojeni obliki, so bile udeleženke razvrščene v startne koridorje.

Ljubljanski župan Zoran Janković je naznanil prvi start tekačic na 5 kilometrov.

 

Kljub prilagojeni različici je dm tek ohranil svoje bistvo - posvetiti praznik teka ženskam vseh starosti, spodbujati zdrave življenjske navade, kolegialnost in ljubezen do gibanja.

 

Letos so prijavljene tekačice lahko traso odtekle v Tivoliju ali prek mobilne aplikacije. 

 

dm Studio je poskrbel za razvajanje tekačic pred in po teku. 

 

Skupina Čuki je letos bodrila tekačice na startni in ciljni ravnini.

 

 

  Foto: Anže Malovrh, Dean Dubokovič, Grega Valančič, Žiga Kalan 

S TEKOM DO NAGRADE

Vse tekačice 15. dm teka, v živo ali preko aplikacije, se boste uvrstile v veliko nagradno igro S tekom do nagrade, v kateri bomo podarili:
 
???? 15 x darilno dm drogerie markt Slovenija kartico, vsaka v vrednosti 200 €, za vse odlične nakupe za nego, lepoto in zdravje v vaši najljubši dm prodajalni,
 
???? 10 x roza pohodniški nahrbtnik McKinley MINAH CT 20, ki ga podarja @INTERSPORT Slovenija ,
 
????‍♀️ 2 x komplet športne opreme Alpine Princess (pajkice in športni top)
 
 
Žreb bo potekal po zaključenem dogodku v torek, 7. 9. 2021. V žreb bodo vključene vse tekačice, ki bodo imele veljaven rezultat na teku v Tivoliju in tekačice, ki ga bodo oddale preko aplikacije. Žreb bo objavljen 8. 9. na spletni strani tekzazenske.si, izžrebanke bodo obveščene tudi po e-pošti, ki so jo navedle od prijavi.
 
 

Brošura

Utrinki 14. dm teka za ženske