Dvanajsti teden

Za zadnje oglašanje vam bomo le še zaželeli, da se sobotni tekaški dogodek zapiše kot nepozaben, a ne le zaradi odličnega spremljevalnega programa, ampak tudi zaradi lahkotnosti vašega teka. Kot boste videle spodaj, boste v tem tednu nekoliko več počivale in se tudi v mislih skušale pripraviti in umiriti. Verjemite nam, da ste v zadnjih mesecih pretekle veliko kilometrov in naredile nešteto razteznih, krepilnih in tekaških vaj, sedaj je ključno, da ostanete mirne in zbrane. Zagotovo tečete hitreje, močneje in dlje! Dan naj bo enkratno nepozaben, teki pa naj se še nadaljujejo vse do desetega, jubilejnega.

 

Za tekačice, mlade po srcu, in tekačice, mlade po duši

PONEDELJEK, 26. 5.:

Dan brez športne aktivnosti.

TOREK, 27. 5.:

Še zadnji daljši in intenzivnejši tek pred sobotnim tekom. Po ogrevalnem delu, odmoru in požirku vode bo na vrsti vaš tekmovalni tek. Tek naj bo dolg največ 5 km. Za tiste, ki boste v soboto tekle na krajši razdalji, bo danes dovolj, če tečete 2 km, ostale pa lahko tečete dlje. Če ne boste mogle ohranjati hitrosti teka, s tekom raje zaključite in naredite še kakšno krepilno vajo. Zaključek naj bo hoja proti domu ali nazaj proti začetku teka.

SREDA, 28. 5.: Miselna priprava na sobotni tek.
ČETRTEK, 29. 5.:

Ta dan ste vse vabljene, da  preizkusite tekaško progo, ki jo boste zares pretekle v soboto. Vešči trenerji vas bodo popeljali po celotni trasi in vas še posebej opozorili na dele proge, kjer je potrebna še dodatna previdnost zaradi strmine ali ožjih delov. Če se skupnega ogleda ne nameravate udeležiti, v svojem okolju naredite lažji trening, sestavljen iz kratkega ogrevalnega dela s tekaškimi vajami in stopnjevanimi teki (3x), v glavne delu naredite krepilne vaje za vse mišične skupine, 4 serije po 18 ponovitev, 8 vaj (4x noge, 2x trebuh, 1x hrbet, 1x roke). Namesto izteka nekaj minut hodite.

PETEK, 30. 5.:

Še zadnji pregled tekaške opreme in vseh ostalih nepogrešljivih tekaških pripomočkov: tekaški copati, voda, rezervna oblačila za tek in po njem, zdravi in lahki prigrizki ...

SOBOTA, 31. 5.:

Danes vstanite kako uro prej, da boste v miru pozajtrkovale in se pravočasno odpravile na kraj prireditve. Oblecite se vremenskim razmeram primerno, s seboj vzemite tudi oblačila, v katera se boste preoblekle po tekmovanju. Pred skupnim ogrevanjem spijte nekaj požirkov pijače in še kakšnega pred samim startom. Napočil je veliki trenutek, vaš trud bo končno poplačan. Tekle boste na 5 km ali 10 km. Vse skupaj pa se boste v plesnih ritmih tekaško ogrele. Nasmejanih obrazov in z enim ciljem, še bolj nasmejane priteči v cilj, se razvrstite za startno črto. Dovolj ste se tekaško pripravljale, da se lahko samozavestno poženete s starta. Po teku naredite iztek ali se razhodite, pijte in nekaj zdravega pojejte.

NEDELJA, 1. 6.:

Športno aktivnost si organizirajte po počutju. V kolikor vam sobotna tekma ni predstavljala velikega napora, lahko naredite daljši iztek. Če čutite utrujenost, se odpravite le na sprehod. V družbi prijateljic lahko podoživite čudovite trenutke sobotnega vele dogodka. 

 

 

Več informacij o 9. dm teku za ženske

 

Program pripravila Nataša Bleiweis, Petit studio