Krepilne vaje

 

Vaje so namenjene krepitvi mišic. Močne in čvrste mišice omogočijo lahkotnejši tek in odločnejši korak. Predvsem se osredotočite na krepitev mišic trupa in nog. Vaje izvajajte pogosto. Vedno krepite zaporedoma druge mišice. Naredite vsaj 3 serije od 10-15 ponovitev.


 

 

Ženske sklece: Vaja, s katero krepite mišice zgornjega dela trupa. Roki postavite v širino ramen in v liniji z njimi. Trup naj bo čvrst. Vajo izvajate tako, da se s krčenjem komolcev spuščate proti tlom in z iztegovanjem dvigujete v osnovni položaj.

 

Diagonalni dvig: Vaja, s katero krepite hrbtne mišice. V leži na tleh izmenično dvigujte hkrati nasprotno si roko in nogo. Upogib trupa: Vaja, s katero krepite trebušne mišice. Iz leže na tleh s pokrčenimi nogami in rokami za tilnikom naredite kratki upogib trupa.

 

 

Upogib trupa in hkratno izmenično spuščanje iztegnjenih nog: Vaja, s katero krepite mišice trupa. Bodite pozorni na pravilen osnovni položaj trupa. Lahko spuščate tudi pokrčene noge. Stranski upogib trupa stoje: Vaja, s katero krepite mišice stranskega dela trupa. Upogib izvedete s krčenjem kolena in roke na isti strani. Med vračanjem v osnovni položaj naj noga ostane nad tlemi. Polčep: Vaja, s katero krepite mišice nog. Kolen ne krčite preko prstov in ob spuščanju v polčep ne dvigujte pet.

 

 

Dvig bokov: Vaja, s katero krepite zadnje stegenske mišice. Boke dvigujte z obema ali eno nogo.

 

Upogib kolena: Vaja, s katero krepite zadnje stegenske mišice. Dvigovanje pokrčene noge: Vaja, s katero krepite zadnje stegenske mišice. Izpadni korak levo in desno: Vaja, s katero krepite mišice nog.

 

 

Krepilne vaje za meča, stopali in stopalni lok

 

Potrebujete dobro družbo in motivacijski zagon pri svojih treningih? Pridružite se nam tudi na brezplačnih skupinskih pripravah in se brez odlašanja PRIJAVITE na 13. dm tek za ženske.