7. razlogov, da nadaljujete s tekom v naravi 

 

Ob koncu maja bo ljubljanski park Tivoli gostil že 13. DM Tek za ženske. A po dogodku ne zaspite na lovorikah: pretečeni kilometri in tekaški dosežki naj vam bodo v vzpodbudo, da s tekom v naravi nadaljujete skozi vse leto. Če potrebujete dodatno motivacijo, oddajte svojo prijavo na 7. Triglav tek.

 

Če želite zdrav duh ohranjati v zdravem telesu, morate za primerno raven rekreacije skrbeti skozi vse leto. In tek v naravi, ki ga lahko prilagajate počutju, zmožnostim in ritmu vašega vsakdana, je več kot primerna aktivnost. Vse kar potrebujete, je le prava mera motivacije. Te pa lahko hitro zmanjka, ko dosežete svoj cilj na enem od organiziranih tekaških tekmovanj, čeprav bi bilo dobro, da z umirjeno rekreacijo nadaljujete tudi v naslednjih mesecih. Pri tem vam je v dodatno vzpodbudo lahko tudi prijava na katerega od prihajajočih tekaških dogodkov.

 

Da športnih copat po 13. DM Teku za ženske ne boste za dolgo pospravile v omaro, se že lahko prijavite na Triglav tek. Ta bo tudi letos drugo soboto v septembru prevetril idilično lokacijo protokolarnega parka Brdo pri Kranju.

 

Preverite 7 razlogov, zakaj je dobro, da z rekreacijo nadaljujete tudi v naslednjih mesecih in se pridružite že 7. Triglav teku:

  1. za zdrav življenjski slog

Triglav tek je tradicionalni tekaški dogodek, ki spodbuja zdrav življenjski slog in aktivno preživljanje prostega časa družin, sodelavcev in posameznikov. Prav zdrav življenjski slog in redna telesna aktivnost pa sta pomembna za zdravje in psihofizično pripravljenost.

  1. ker lahko izberete pravi izziv zase

Pet edinstvenih tras Triglav teka vam omogoča, da med njimi izberete pravi tekaški izziv zase, za vaše družinske člane ali za vašo ekipo sodelavcev.

  1. ker se na tek pripravljate s strokovnimi trenerji

V okviru Triglav teka so organizirane brezplačne skupinske tekaške vadbe. V prihajajočih mesecih vam bodo tako ob strani stali izkušeni trenerji, da boste na izbrano preizkušnjo pripravljeni kar najustrezneje.

  1. ker je druženje v naravi in ob rekreaciji nekaj posebnega

Triglav tek omogoča edinstveno izkušnjo druženja in aktivnega povezovanja. V objemu idilične narave protokolarnega parka Brdo pri Kranju boste zagotovo okrepili tudi vaš timski ali družinski duh.

  1. ker vas k rekreaciji spodbujajo profesionalni slovenski športniki

Na nekaterih tekaških pripravah in na 7. Triglav teku se bodo tudi letos z vami »znojili« vrhunski športniki v svetovnem merilu – ambasadorji  Triglav teka, ki vas spodbujajo k zdravi rekreaciji.

  1. ker boste med tekom brez skrbi za varnost najmlajših

Tudi na 7. Triglav teku bo za otroke organizirano varstvo s športnimi in animacijskimi delavnicami. Lani so se najmlajši na primer lahko spustili po »mini skakalnici« ali ustvarjali v senci. Tudi letos bo zanje pripravljen pester nabor aktivnosti. Udeležili pa se bodo lahko tudi Otroškega teka Kuža Pazi.

  1. za dober namen

Nenazadnje, Triglav teku se pridružite tudi, če želite pretečene kilometre posvetiti dobremu namenu in boljši oskrbi novorojenčkov.

 

Prijavite se na Triglavtek.si.