Sanjaš o dolgih laseh? Reši zadnje 3 centimetre!

 

Zelo pomembno je imeti zdrave lase čez celo leto, to poletje pa so, glede na napovedi modnih strokovnjakov, dolgi in negovani lasje ultimativni trend.

Dolgi lasje so sinonim za ženstvenost in damam dajejo dodatno samozavest. Nega dolgih las zahteva poseben trud, prav tako pa je njihovo rast včasih težko dočakati, saj se iz raznih razlogov poškodujejo in lomijo, konice se cepijo, v določenih letnih časih pa lasje celo odpadajo, kar privede do pogostejšega krajšanja.

Prav zato so povsem zdravi lasje v poletnem času, predvsem zaradi vplivov sonca in slane vode, skorajda nezamisljiv uspeh. Takrat je pred damami težka naloga, saj je obisk frizerja in krajšanje konic skoraj neizbežno. 

Vsem nam je poznana situacija: »Želim samo prirezati konice«, kateri sledijo dolgi šopi odrezanih las na tleh, pospremljeni s frizerkinim opravičilom: »Ni šlo drugače«. S pravilno nego obstajajo tudi rešitve, s katerimi lahko obisk frizerja za nekaj časa celo odložite.

Obstajajo naravne sestavine, ki vašim lasem pripomorejo doseči želeno dolžino in okrepiti njihovo zdravje. Če denimo v Google vpišete geslo »rešitev za razcepljene konice« ali »kako naravno ozdraviti lase«, boste v večini člankov srečali ricinusovo olje. Poleg tega pa tudi mnoge druge rastline in naravna olja pospešujejo rast las, preprečujejo njihove poškodbe in jih ščitijo pred negativnimi vplivi.

Poleg ricinusovega sta odlična tudi olivno ali jojoba olje in tudi panthenol, ki prispeva k dodatni zaščiti in negi. Ricin in keratin sta posebej učinkovita v primeru poškodovanih las saj odlično ščitita in okrepita lase, zato so izdelki, ki vsebujejo te sestavine, vsekakor najboljši prijatelji dolgih las.

Linija Elseve Dream long vsebuje rastlinski keratin in ricinusovo olje, krema No Haircut Cream iz omenjene linije pa bo pripomogla pri ohranitvi zadnjih 3 centimetrov las, saj bo lase zaščitila pred nadaljnjimi poškodbami in obenem pomagala zmanjšati pojav razcepljenih konic.

V toplejših dneh, ko spuščeni lasje morda niso prava izbira, predlagamo kite v vseh izvedbah – boksarske, obrnjene in tiste stranske. Ne samo, da so praktične, hkrati so tudi brezčasno moderne. Pri tej frizuri je dovoljeno vse: tesno in urejeno, povezano v figo ali rep, za tiste bolj romantične pa razrahljana kita v boho stilu ali sproščeni stranski kiti.

Letos so moderne tudi sponke za lase. Izbirajte med tistimi z detajli (biserčki, okrasni kamni) ali nenavadnimi lasnicami – naj vaša domišljija poleti.

In nenazadnje ne pozabite na rutke, poletje ne sme miniti brez tega modnega detajla, pa naj bodo vaši lasje spuščeni ali speti v rep.

Nekaj je povsem sigurno – letošnje poletje se posvetite vašim lasem! Če so ti dolgi in pravilno negovani, lahko ustvarite nešteto različnih frizur, potrebujete le nekaj domišljije.