Premagajte nadležno potenje!

 

Hiter tempo življenja, stres in druge obveznosti od nas zahtevajo, da smo nenehno v gibanju, zato se naša koža stalno segreva. Potenje je po eni strani življenjskega pomena, saj uravnava telesno temperaturo, po drugi strani pa je lahko velika nadloga, saj na oblačilih pušča grde madeže in ima poleg tega še precej neprijeten vonj. Prava izbira antiperspiranta pa je eden izmed učinkovitih načinov, kako to preprečiti.

 

 

Takoj ko nam postane vroče, pa naj si bo zaradi visokih temperatur, telesne aktivnosti ali izpostavljenosti stresnim situacijam, začne naše telo pospešeno izločati znoj, saj se poskuša na ta način ohladiti. Poleg tega se s potenjem skozi pore iz telesa izločajo strupi, koža pa se čisti na naraven način. Stopnja potenja je odvisna od živčnega sistema in hormonov, zaradi česar se ne potimo vsi enako intenzivno. Medtem ko nekatere znoj oblije že po nekaj korakih, se drugi začnejo potiti šele po nekaj pretečenih kilometrih. Potenje telesa se lahko skozi dan spreminja, kar pomeni, da je najnižja stopnja zjutraj, ko se zbudimo, tekom dneva pa se ta povečuje, saj naše telo proizvaja več toplote.

 

 

Nekaj nasvetov:

-      Izogibajte se hrani, ki povzroča potenje

-      Nosite lahka in svetla oblačila

-      Prava temperatura vode

 

Pomembna pa je tudi izbira pravega antiperspiranta, saj le ta pomaga preprečevati potenje in neprijeten vonj. Izberite Rexona antiperspirante, ki vsebujejo tehnologijo MotionsenseTM , ki se sprošča med samim gibanjem. Več ko se gibljete, močneje deluje. Rexona, nikoli vas ne bo razočarala.