Vse, kar morate vedeti, da bo vaša koža dolgoročno lepa         

Temelj vsake nege je skrbno čiščenje kože. Površinsko čiščenje kože obraza je zato pomemben korak k vzpostavitvi zdrave in sijoče kože. Namen čiščenja kože je odstranitev odmrlih delov vrhnjice kože, ostankov ličil in drugih nečistoč na koži ter priprava kože na sprejem koristnih sestavin iz izdelkov za nego.

 

Zelo pomembno je, da poznamo svoj tip kože in na osnovi tega izberemo primerno čistilno sredstvo. Za najboljše rezultate sta potrebni vztrajnost in doslednost, kar pomeni, da je treba kožo obraza čistiti dvakrat dnevno – zjutraj in zvečer. Po vsakem čiščenju je treba kožo tudi tonirati. Tonik navlaži kožo in jo pripravi za lažje absorbiranje izdelkov za nego kože.

 

Uporaba serumov je še kako zaželena, saj so le ti lažje konsistence in odlična podlaga pudrom ter kremam. Najbolj pogosti serumi so vlažilni serumi, saj povrhnjico dodatno navlažijo in preprečujejo njeno izsušenost in skupaj z uporabo zaščitne kreme povečajo njegovo intenzivnost delovanja. Zadnji korak je nanos kreme, ki služi kot negovalno zaščitni izdelek z različnimi nameni glede na sestavo. Bodite pozorni, da uporabljate kremo primerno vašemu tipu kože in potrebam vaše kože. 

 

 

Poiščite primerno nego za svoj tip kože. Če niste prepričani, kakšen tip kože imate, obiščite stojnico Green Line na DM teku. Naše svetovalke bodo z veseljem določile tip vaše kože s pomočjo sodobne aparature za diagnostiko kože. Tam vas čaka tudi prijetno presenečenje!