danes začnem

 

 

Osem dam, udeleženk programa danes začnem, pridno trenira po napotkih tekaškega trenerja Klemena Dolenca. Spremenile so tudi prehranjevalne navade in se držijo nasvetov strokovnjakinj za prehrano, dr. Nade Rotovnik Kozjek in Denis Mlakar Mastnak. Spremljaj njihov napredek tudi ti. Strokovnjaki v programu bodo tudi s tabo delili nekaj koristnih nasvetov, ki ti bodo omogočali prve korake k (še) bolj zdravemu načinu življenja.

 

Tako pri treningih doma, kot tudi v skupini, nikoli ne izpustijo vaj tekaške abecede, ki pomagajo pri boljši tehniki teka, ne smejo manjkati niti krepilne vaje in raztezne vaje.

Na podlagi prehranskega dnevnika, ki ga je pisala vsaka udeleženka tri dni, sta strokovnjakinji za prehrano Nada Rotovnik Kozjek in Denise Mlakar pripravili individualne prehranske načrte.

 

Za opremo tekačic je poskreblo podjetje Itak Šport, ki je vsem podarilo tekaške copate Salming, za beleženje pretečenih kilometrov skrbijo ure Garmin za boljše počutje in izgled med tekom pa imajo tekačice oblečene majice Craft.

 

Strokovnjaki v programu danes začnem svetujejo

  • Primer treningov za en teden

Ko nas do dm teka za ženske loči še nekaj mesecev, je v tem času najpomembnejša bazična priprava. Primer tekaškega programa za en teden je na voljo tukaj.

 

  • Nasveti

Klemen Dolenc in Denise Mlakar Mastnak sta pripravila še nekaj nasvetov o prehrani in kako se pravilno lotiti teka. Preberi več.

 

 

Predstavitev udeleženk

Vsaka izmed dam, ki sodelujejo pri programu danes začnem ima svojo zgodbo in motivacijo, zakaj se je odločila za sodelovanje. Zgodbe delimo tudi zato, da bi med njimi lahko našli sebi podobno in se odločili, da se jim pridružite pri pripravah na 10. dm tek za ženske. Zgodbe si lahko preberete tukaj.

 

 

Rezultati izbora

Več kot 440 dam se je prijavilo na natečaj danes začnem – priprave na 10. dm tek za ženske, ki omogoča podporo pri izvajanju aktivnosti za zdrav duh v zdravem telesu. Strokovna komisija je izbrala 8 žensk, ki se bodo udeležile brezplačnega programa. Nagrajenke so: Damjana Vidmar Grdina iz Primorske, Vesna Klavora iz Osrednje Slovenije, Maja Drev Ovnič iz Štajerske, Damjana Pečnik iz Dolenjske, Anja Prelogar iz Koroške, Nastja Rojnik iz Prekmurja, Danica Štern iz Gorenjske in Sanja Vidić iz Notranjske.
 
O njihovem napredku, programu treningov in prehranski analizi vas bomo obveščali.

 

 

Dodatne informacije

...