Sodelujoči strokovnjaki

 

dr. Nada Rotovnik Kozjek

Zdravnica, športnica in vodja ambulante za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu, specialistka na področju športne prehrane.

 

Specializirano se ukvarja s področjem klinične prehrane, predvsem bolnikov in športnikov na vseh nivojih. Je aktivna članica slovenskega (SZKP) in evropskega (ESPEN) združenja za klinično prehrano in ima licenco ESPEN za učitelja klinične prehrane.
Nada je predsednica Slovenskega združenja za klinično prehrano z diplomo Športne klinične prehrane pri mednarodnem olimpijskem komiteju. Magisterij je opravljala na področju fiziologije športa, doktorirala pa je na področju raziskav uporabe glutamina pri zdravljenju bolnikov z rakom. Ne manjkajo ji dolgoletne izkušnje pri delu s številnimi vrhunskimi in rekreativnimi športniki. Svoj športni vsakdan preživlja kot triatlonka, tekačica in kolesarka. Je zmagovalka Ljubljanskega maratona in udeleženka 22 Ironman triatlonov. In še jih ima v načrtu.

 

Iztok Čop

je z naskokom najuspešnejši športnik v samostojni Sloveniji in je na svoji športni poti dosegel prav vse, kar se v športu doseči da.

 

Svojo bleščečo kariero je sklenil na olimpijskih igrah v Londonu z novim odličjem, saj sta z Luko Špikom svoj zadnji skupni nastop kronala z olimpijskim bronom. Se še spomnite, ko ste navijali doma pred sprejemniki?
Iztok pa ni uspešen le v tekmovalnih vodah, saj s svojim bogatim znanjem, izkušnjami in kritično konstruktivnim pristopom želi pomagati ustvarjati boljše pogoje za razvoj športa v Sloveniji, obenem pa promovirati šport med mladimi. Tako se že nekaj let ukvarja s približevanjem veslaškega športa mladim, aktivno se udeležuje tudi raznih akcij promocije športa in zdravega življenja. Pet let sestavlja in vodi programe rekreativne veslaške vadbe. Svetuje pri sestavi treninga vrhunskih športnikov in rekreativcev.

 

Klemen Dolenc

ima več kot 25 let izkušenj v svetu rekreacije, predvsem na področju trenerstva in testiranja športne opreme.

 

Za dobro pripravo včasih ni dovolj le trening in čas, ki mu ga namenimo. Le kvaliteten trening vas bo pripeljal do želenih rezultatov. S svojimi izkušnjami je Klemen do osebnih rezultatov pripeljal že na stotine ljudi.
Vključen je bil v organizacijo več kot tridesetih množičnih tekaških, kolesarskih in drugih športnih prireditev. Delo s tekači, njihovo sprejemanje njegovih nasvetov in njihovi uspehi so Dolenčeva največja strast in veselje.