Nazaj na vse novice
Nasveti

Zakaj je zaščita pred soncem pomembna?

Datum: 22. 05. 2024

Za naše zdravje so UVA in UVB-žarki nevarni. Zato je nujno, da kožo ustrezno zaščitite z ustrezno UV zaščito pred UVA- in UVB-žarki.

Prevelika količina UVA-žarkov izsuši kožo in poškoduje kolagenska vlakna, kar povzroči prezgodnje staranje kože. Druge možne posledice prevelike količine UVA-sevanja so alergija na sonce, motnje pigmentacije ter kožni rak. UVB-žarki lahko prodrejo v povrhnjico in poskrbijo, da koža porjavi. Lahko pa so odgovorni tudi za sončne opekline, alergijske reakcije in kožnega raka.

Izdelki za zaščito pred soncem NIVEA SUN Protect & Moisture so obvezna oprema v vročih poletnih dneh, saj zanesljivo ščitijo vašo kožo od zunaj, medtem ko jo dolgotrajno vlažijo od znotraj. Zahvaljujoč takojšnji, visoko učinkoviti in zanesljivi UVA/UVB-zaščiti lahko uživate v vsakem trenutku. Z negovalnimi sestavinami, vključno z vitaminom E in glicerinom, bo vaša koža navlažena do 48 ur. Dermatološko testirana formula izdelkov je vodoodporna, vaša koža pa jo bo hitro vpila. Ne vsebuje UV filtrov oktinoksata, oksibenzona in oktokrilena ter je brez mikroplastike. Inovativna formula je hkrati biorazgradljiva, plastenka in pokrovček (brez nalepke) pa sta izdelana iz reciklirane plastike.