dm TEK ZA ŽENSKE

Na dan tekmovanja

1

Zajtrk in ogrevanje

Na dogodku bo na voljo tudi zajtrk, med 8. in 9. uro. Bon za brezplačni zajtrk ste prejeli v darilni vrečki ob prevzemu startne številke. Ogrevanje bo za oba teka potekalo na glavnem prireditvenem prostoru pod vodstvom izkušenih tekaških inštruktorjev.

2

Kako do štarta

Po ogrevanju se odpravite do startnega prostora in se glede na barvo zapestnice (predviden čas teka) postavite v svojo startno skupino. Pomembno je, da greste do startnega prostora po označeni poti.

3

Nadenite si čip za merjenje časa

Čas teka meri čip, ki ga dobite pri prevzemu startne številke. Startno številko na pritrdite na sprednji del majice. Čip se aktivira ob prečkanju startne črte. Na progi so kontrolne točke, ki beležijo vmesne čase. Čas se začne meriti 200 m po startu, kar omogoča enake pogoje za vse tekačice in tekače ne glede na gnečo na startu. Ob prečkanju ciljne črte se zabeleži čas, v katerem ste pretekli progo.

4

Start

Prve se bodo na progo podale tekačice na 5 km in sicer ob 9.30. V koridorje vas bo prijazno usmerilo naše osebje, glede na čas teka: zelen, rumen, roza, temno moder in svetlo moder. Sledijo tekačice na 10 km, ki startajo ob 10.00. Čas se začne meriti šele na startni ravnini, zato vam svetujemo, da startno črto prečkate brez naglice.

5

Med tekom

Upoštevanje tekaškega bontona:

  • Tek prilagodite svojim sposobnostim in pazite na druge tekačice okoli sebe.

  • Bodite pozorne, da ne pride do spotikanja ali odrivanja sotekmovalk s proge ali do prehitevanja v najožjih in najstrmejših delih proge.

  • Če ste počasnejše, se ne postavite v prvo vrsto, saj boste s tem ogrožali tako hitrejše in bolje pripravljene tekačice kot sebe.

  • Na startu se razporedite v skupino, ki ustreza vaši trenutni pripravljenosti, da ne bo prišlo do prerivanja ali nezgod.

  • Ne jezite se na sotekmovalke, ampak se raje nasmejte in uživajte v čudovitem dnevu.

  • Tecite glede na svoje sposobnosti in trenutno pripravljenost.

  • Med tekom spustite mimo hitrejše tekačice, ki prehitevajo po notranjem delu proge.

  • Če prehitevate počasnejše sotekmovalke, bodite pozorne, da ne ovirate ali celo spotaknete drugih tekačic.

  • Ko pretečete ciljno črto, se odmaknite, tako da imajo dovolj prostora v ciljnem prostoru tudi druge tekačice.

  • Tecite za zabavo in veselje. Imejte se lepo in uživajte v vsakem pretečenem kilometru.

6

Objava rezultatov

Neuradni rezultati bodo na oglasni deski na prizorišču na voljo 30 minut po tem, ko bo zadnja tekmovalka pritekla v cilj. V primeru napake pri rezultatih se obrnite na merilce časa, ki bodo na prizorišču v vozilu z napisom Timing Ljubljana. Za morebitne ugovore imate po objavi rezultatov 30 minut časa, pozneje ugovorov ne bomo upoštevali.

Uradni rezultati

Rezultati bodo najkasneje v ponedeljek, 27. maja 2024, objavljeni na spletni strani www.tekzazenske.si in spletni strani Timing Ljubljana.

7

Kosilo

Po končanem teku vas čaka brezplačno kosilo. Bon za brezplačno kosilo vas je prav tako pričakal v darilni vrečki, ki ste jo prejele ob prevzemu startne številke.

8

Sproščeno druženje

Zabavni program z glasbeno skupino Čuki in voditeljema Klemnom Bunderlo in Klemnom Bučanom bo potekal na glavnem prireditvenem prostoru.