Priročnik odgovorov na pogosta vprašanja

 

Kdaj in kje bo 14. dm tek za ženske?

 

14. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2019, v parku Tivoli. 

 

Ali bo tek potekal v vsakem vremenu?

 

DA! Upamo pa na sonce! :)

 

Kje se lahko prijavim na 14. dm tek za ženske?

 

Izpolnite in oddajte prijavnico na https://prijava.tekzazenske.si, preko spletne prijave pa je možno tudi spletno plačilo. Še vedno pa se lahko prijavite v prodajalnah dm po vsej Sloveniji. Prijavite se lahko do 18. 5. 2019 do 12. ure.

 

 

Ali lahko menjam številko majčke?

 

Možnost menjave majic bo samo na prizorišču na dan dogodka. Vseeno pa vam ne moremo 100% zagotoviti, da bo vaša konfekcija stalno na voljo, saj so zaloge omejene. Predlagamo vam, da na lokacijo pridete že okoli 7.30 ure zjutraj in tako morebiti prejmete ustrezno velikost majice.

 

 

Ali je možna skupinska prijava na 14. dm tek za ženske?

 

Seveda! Pišite nam na ..., kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Skupinska prijava je možna najkasneje do 12. 5. 2019.

 

Ali lahko prevzamem startno številko na prizorišču?

 

Ne, prevzem startnih številk na prizorišču ne bo možen. Startne številke bo možno prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto) in Mercator center (Koper)*.

 

  • v petek, 17. maja 2019 → od 10.00 do 20.00
  • v soboto, 18. maja 2019 → od 10.00 do 20.00

 

*V primeru, da označite prevzem v Kopru, je lokacija za prevzem zavezujoča. Vaš startni paket (darilna vrečka s knjižico kuponov, majica, startna številka s čipom) bo vnaprej pripravljen in na voljo za prevzem v dm prodajalni v Mercator centru v Kopru.

 

Ali se lahko premislim glede udeležbe na teku?

 

Lahko, vendar prijavnine žal ne vračamo. Kljub temu lahko prevzamete startno številko in darilo.

 

Ali se da spremeniti izbrano dolžino proge?

 

Da. V primeru spletne prijave nam spremembo sporočite na mail .... Dolžino proge lahko spremenite ob prevzemu startne številke.

 

Ali se da zamenjati majčko?

 

V primeru, da doma ugotovite, da vam majčka ni prav, jo seveda lahko zamenjate na katerikoli prevzemni lokaciji v času prevzemov.

 

Kje dobim bone za kosilo, zajtrk in prevoz?

 

Bone za obroke in prevoz z LPP in SŽ prejmete ob prevzemu startne številke v knjižnici bonov.

 

-        Bon LPP velja na dan 14. dm teka za ženske, 25. 5. 2019. Vljudno vas prosimo, da ga na avtobusu pokažete vozniku.

 

-        Bon za vlak SŽ unovčite za vozovnico na potniških blagajnah Slovenskih železnic od 17. 5. 2019 do dneva dogodka, 25. 5. 2019. Število sedežev je omejeno, zato priporočamo čimprejšnjo zamenjavo bona za vozovnico.

 

Imam napačno barvo zapestnice / premislila sem si glede časa teka. Kaj lahko naredim?

 

Menjavo zapestnice lahko uredite v info šotoru na prizorišču.

 

 

Kako lahko pridem do prizorišča z javnim prevozom?

 

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom LPP smo poskrbeli, da bodo za vse tekačice na voljo brezplačni mestni avtobusni prevozi. Slovenske železnice pa nudijo vsem udeleženkam teka dvosmerno vozovnico za vlak. Oba bona prejmete ob prevzemu startne številke 17. ali 18. 5. 2019 v izbranih trgovskih centrih po Sloveniji. Zaželeno je, da se bon Slovenskih železnic čim prej zamenja za povratno vozovnico na blagajnah SŽ, najkasneje pa do dneva dogodka, 25. 5. 2019. 

 

Spremljevalci tekmovalke (velja za največ 5 oseb) imajo 50% popust pri nakupu povratne vozovnice za vlak. Število sedežev je omejeno, zato priporočamo čimprejšnjo zamenjavo bona za vozovnico.

 

Kje lahko prijavim svojega otroka na Oskarjev tek?

 

Izpolnite in oddajte prijavnico na https://prijava.tekzazenske.si/oskarjev-tek. Oskarjev tek je namenjen otrokom od 2. do 12. leta starosti in je brezplačen. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Za oskarje bo mogoča prijava, prevzem majic in zapestnic tudi na dan dogodka na prizorišču do 11.00. Prijava in prevzem po 11. uri žal ne bosta več mogoča zaradi organizacije Oskarjevega teka. 

 

Kako poteka prevzem startnega paketa za Oskarje?

 

Otroci se lahko udeležijo Oskarjevega teka le z majčko in zapestnico za ustrezno starostno kategorijo. Majčke in zapestnice bo mogoče prevzeti:

 

1.) Pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto):

  •  v petek, 17. maja 2019 → od 10.00 do 20.00
  •  v soboto, 18. maja 2019 → od 10.00 do 20.00

 

2.) Na prizorišču na dan dogodka, 25. 5. 2019.

 

V obeh primerih je prevzem mogoč le z osebnim dokumentom otroka, iz katerega je razvidna starost otroka.

 

 

Kdaj lahko prevzamem darilno vrečko za Oskarjev tek?

 

Prevzem darilnih vrečk bo mogoč le po končanem Oskarjevem teku z otrokovo zapestnico na prizorišču v parku Tivoli.

 

Ali lahko prevzamem startno številko za prijateljico?

 

Lahko, vendar potrebujete njeno potrdilo o prijavi, izpolnjeno pooblastilo za prevzem in vaš osebni dokument (dokument osebe, ki prevzema).

 

Ali se na teku lahko kje preoblečem in shranim stvari?

 

Organizirana bo preoblačilnica in varovano shranjevanje garderobe do zapolnitve mest.

 

Ali je obvezno obleči majico, ki sem jo dobila na prevzemu startne številke?

 

Da. Na majico, ki ste jo prejeli ob prevzemu startne številke, pritrdite startno številko, katere del je tudi čip za merjenje časa. Ob prevzemu štartne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite na majico 14. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena.

 

Ali je potrebna prijava na skupne priprave?

 

Predhodna prijava na priprave ni potrebna. Udeležba na pripravah je brezplačna. Termine priprav najdeš tukaj.

 

Ali je možno plačilo preko UPN/SEPA naloga?

 

Žal plačilo z UPN/SEPA nalogom ni mogoče, na spletni strani pa je omogočeno plačilo s karticami Maestro, MasterCard in Visa.