dm TEK ZA ŽENSKE

Pogosta vprašanja

Kdaj in kje bo 18. dm tek za ženske?

18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024 v parku Tivoli.

Na dm tek za ženske sem se že prijavila, nisem pa še vplačala startnine. Ali lahko zaključim nakup in se udeležim letošnjega dm teka za ženske?

Če ste se na dm tek za ženske prijavili pred zaprtjem prijav na 5- in 10-kilometrsko preizkušnjo, lahko vašo startnino poravnate v najbližji dm prodajalni. Cena vaše startnine bo aktualna cena startnine na datum plačila. Če se na dm tek za ženske do zaprtja prijav (6. maj 2024) niste prijavili, žal prijava na letošnji dm tek za ženske ni več možna.

Ali bo tek potekal v vsakem vremenu?

DA! Upamo seveda na sonce! :)

Ali bo letos potekal tek za otroke?

Da, tudi letos bo organiziran Oskarjev tek, tek za otroke od 2. do 12. leta starosti.

Ali lahko prevzamem startno številko na prizorišču?

Ne, prevzem startnih številk na prizorišču ne bo možen. Startne številke bo možno prevzeti pred dm tekom za ženske v trgovskih centrih pred dm prodajalnami v petek, 17. maja 2024, od 10.00 do 20.00 ali v soboto, 18. maja 2024, od 10.00 do 20.00 v trgovskih centrih pred dm prodajalnami:

Supernova Ljubljana Šiška in Citypark (Ljubljana),

Europark (Maribor),

Citycenter (Celje),

Supernova (Kranj),

Supernova (Nova Gorica),

Supernova (Novo mesto) in

Supernova Mercator Koper (Koper).

V primeru, da darilnih vrečk in majic ne boste prevzele na zgoraj naveden termin, organizator po tem datumu ne bo omogočal dodatnih prevzemov in/ali pošiljanja teh na dom oziroma naknadnih prevzemov v dm prodajalnah.

Ali bo na dogodku poskrbljeno za varstvo otrok?

Varstvo otrok bo organizirano v ograjenem in varovanem prostoru od 9:00 do 13:00. Varstvo otrok bo zagotovljeno do zapolnitve 50 mest, predhodna prijava ni možna.

Ali se lahko premislim glede udeležbe na teku?

Lahko, vendar prijavnine žal ne vračamo. Kljub temu lahko prevzamete startno številko in darilo.

Ali se da spremeniti izbrano dolžino proge?

Da. V primeru spletne prijave nam spremembo sporočite na mail prijava@tekzazenske.si. Dolžino proge lahko spremenite tudi ob prevzemu startne številke.

Ali se da zamenjati majico?

Izbira velikosti majice je obvezujoča ob prijavi, zato svetujemo, da izberete konfekcijsko številko kot menite, da je primerna za vas (morda številko večjo). Majic v času prevzemov ali na prizorišču na dan dogodka ne bo mogoče zamenjati.

Imam napačno barvo zapestnice/premislila sem si glede časa teka. Kaj lahko naredim?

Menjavo zapestnice lahko uredite na dan teka v info šotoru na prizorišču.

Ali lahko tečem s kužkom?

Verjamemo, da so ljubi kosmatinci najbolj neutrudni tekaški partnerji. Zaradi velikega števila sodelujočih na teku in nepredvidljive narave kužkov pa je varneje za vse, da ta tekaški preizkus izpustijo. Še vedno bodo vaši najglasnejši navijači in bodo nedvomno tudi v prihodnje skrbeli za vašo dobro kondicijo!

Kako poteka prevzem startnega paketa za Oskarjev tek?

Otroci se lahko udeležijo Oskarjevega teka le z majčko in zapestnico za ustrezno starostno kategorijo. Majčke in zapestnice bo mogoče prevzeti:

1.) v petek, 17. maja 2024, od 10.00 do 20.00 ali v soboto, 18. maja 2024, od 10.00 do 20.00 v trgovskih centrih pred prodajalnami dm:

Supernova Ljubljana Šiška in Citypark (Ljubljana),

Europark (Maribor),

Citycenter (Celje),

Supernova (Kranj),

Supernova (Nova Gorica),

Supernova (Novo mesto) in

Supernova Mercator Koper (Koper) ali

Kdaj lahko prevzamem darilno vrečko za Oskarjev tek?

Prevzem darilnih vrečk bo mogoč le po končanem Oskarjevem teku z otrokovo zapestnico na prizorišču v parku Tivoli.

Ali lahko prevzamem startno številko za drugo tekačico?

Lahko, vendar potrebujete njeno potrdilo o prijavi, izpolnjeno pooblastilo za prevzem (pooblastilo preneste TUKAJ) in svoj osebni dokument (dokument osebe, ki prevzema).

Ali se na teku lahko kje preoblečem in shranim stvari?

Organizirano bo varovano shranjevanje garderobe do zapolnitve mest.

Ali je obvezno obleči majico, ki sem jo dobila na prevzemu startne številke?

Da. Na majico, ki ste jo prejeli ob prevzemu startne številke, pritrdite startno številko na sprednji del majice, katere del je tudi čip za merjenje časa. Ob prevzemu štartne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite na majico 18. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena.

Ali je potrebna prijava na skupne priprave?

Predhodna prijava na priprave ni potrebna. Udeležba na pripravah je brezplačna.

Ali je možno plačilo prek UPN/SEPA naloga?

Plačilo startnine je možno tudi prek UPN/SEPA naloga. Za plačilo prijavnine na 18. dm tek za ženske prek UPN upoštevajte:

  • izpolnite UPN obrazec s potrebnimi podatki, ki so vam bili dodeljeni ob prijavi na tek: znesek prijavnine, namen plačila referenca SI00 in sklic,

  • prepričajte se, da ste pravilno vpisali vse podatke, da bo plačilo ustrezno identificirano,

  • po izvedenem plačilu preverite potrdilo o plačilu, ki ga prejmete od banke ali ponudnika plačilnih storitev, ter ga shranite kot dokazilo.

Kdaj bodo na voljo rezultati?

Neuradni rezultati 18. dm teka za ženske bodo na oglasni deski na prizorišču na voljo 30 minut po tem, ko bo zadnja tekmovalka pritekla v cilj. V primeru napake pri rezultatih se obrnite na merilce časa, ki bodo na prizorišču v vozilu z napisom Timing Ljubljana. Za morebitne ugovore imate po objavi rezultatov 30 minut časa, pozneje ugovorov ne bomo upoštevali.

Uradni rezultati bodo najkasneje v ponedeljek, 27. maja 2024, objavljeni na spletni strani www.tekzazenske.si in spletni strani Timing Ljubljana.

Kje najdem fotografije z dogodka?

Fotografije z dogodka bodo objavljene po dogodku na spletni strani www.tekzazenske.si.

Kje dobim bone za kosilo, zajtrk in prevoz?

Bone za obroke in prevoz z LPP in SŽ prejmete ob prevzemu startne številke.

• Bon LPP velja na dan 18. dm teka za ženske, 25. maja 2024. Vljudno vas prosimo, da ga na avtobusu pokažete vozniku.

• Bon za vlak SŽ unovčite za vozovnico na potniških blagajnah Slovenskih železnic od 18. do 25. maja 2024. Število sedežev je omejeno, zato priporočamo čimprejšnjo zamenjavo bona za vozovnico, kar lahko opravite med 17. in 24. majem.

Kako lahko pridem do prizorišča z javnim prevozom?

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom smo poskrbeli, da bodo za vse tekačice na voljo brezplačni mestni avtobusni prevozi. Slovenske železnice pa nudijo vsem udeleženkam teka dvosmerno vozovnico za vlak. Oba bona prejmete ob prevzemu startne številke 17. in 18. maja 2024 v izbranih trgovskih centrih po Sloveniji. Zaželeno je, da se bon Slovenskih železnic čim prej zamenja za enosmerno oz. povratno vozovnico na blagajnah SŽ, najkasneje pa do dneva dogodka 25. maja 2024. 

Ali moram startni paket (vrečko, majčko in startno številko) prevzeti na mestu, ki sem ga izbrala za prevzem?

Startni paket prevzamete s potrdilom o prijavi, ki ste ga prejeli po mailu, ter na lokaciji, ki ste jo ob prijavi izbrali za prevzem.

Ali lahko zame startni paket (vrečko, majčko in startno številko) prevzame kdo drug?

Namesto vas lahko startni paket na prevzemnih mestih, v petek, 17., ali v soboto, 18. maja 2024, prevzame nekdo drug. Za prevzem mora oseba, ki prevzema vaš startni paket, priložiti vaše potrdilo o prijavi, izpolnjeno pooblastilo za prevzem (pooblastilo preneste TUKAJ) in svoj osebni dokument (dokument osebe, ki prevzema).

Ali je možno startni paket in majico za dm tek za ženske prevzeti tudi po dogodku?

V primeru, da darilnih vrečk in majic ne boste prevzele 17. ali 18. maja 2024, prevzem ne bo več možen. Organizator po teh datumih ne bo omogočal dodatnih prevzemov in / ali pošiljanja le-teh na dom oziroma naknadnih prevzemov v dm prodajalnah.

Prav tako opozarjamo, da je izbira velikosti majice obvezujoča ob prijavi, zato svetujemo, da izberete konfekcijsko številko kot menite, da je primerna za vas. Majic v času prevzemov ali na prizorišču na dan dogodka ne bo mogoče zamenjati.

Če med najpogostejšimi vprašanji in odgovori niste našli odgovora na svoje vprašanje, ga posredujte na info@tekzazenske.si.