Priročnik odgovorov na pogosta vprašanja

 

Kdaj in kje bo 16. dm tek za ženske?

 

16. dm tek za ženske bo v soboto, 11. junija 2022, v Tivoliju.

 

Ali bo tek potekal v vsakem vremenu?

 

DA! Upamo seveda na sonce! :)

 

Kje in kdaj se lahko prijavim na 16. dm tek?

 

Z 29. marcem 2022, smo odprli prijave za 16. dm tek, izpolnite in oddajte prijavnico na spletu ali v vseh dm poslovalnicah po Sloveniji. Prijave trajajo do 4. 6. 2022 do 12. ure. Več o prijavah na: https://www.tekzazenske.si/prijava.

 

Ali za tek potrebujem pogoj PCT in zaščitno masko?

 

Tek bo potekal v skladu s takrat veljavnimi pogoji in ukrepi.

 

Kaj je dm trail tek?

 

dm trail tek je kategorija razgibanega teka, na katerem so vzdržljivost, nepredvidljivost in povišan adrenalin glavne značilnosti. Razgiban teren, vzponi in spusti– vse to so izzivi, ki jih boste deležni na približno 3,2 kilometra dolgem terenu in kjer boste lahko še dodatno preizkusili svojo moč in zmogljivost. Progo smo namenoma zastavili nekoliko krajšo, saj je namenjena vsem, ki se šele spogledujete z resnejšim tekom čez drn in strn.

 

Kje bo prizorišče dm trail teka?

 

Tek po brezpotju bo prav tako potekal v parku Tivoli. Štart: isti štartni koridor kot na 5 in 10 km, le da štartamo v nasprotno smer, po Francoski poti do vrha na Plato, kjer vas čaka okrepčevalnica,  nato desno v smeri proti Mostecu, na prvem odcepu na Jesenkovo pot po klancu do odcepa desno na 7 mostičkov, za zadnjim mostičkom zavijete prvi odcep desno, to je tik nad ciljno ravnino, prečite Francosko pot in nadaljujete po trim stezi, nad Švicarijo. Držijte se desno do mostu, ga prečite in že ste na zadnjem spustu (enaka trasa kot 5 in 10 km) proti cilju. Trasa je razgibana in dolga cca 3200 m.

 

Ali je res, da se lahko prijavijo tudi moški?

 

Res je. To je letošnja novost - dm trail tek, na katerega se lahko prijavijo tako moški kot tudi ženske. Po 15. letih stroge »ženske« tradicije, smo se odločili, da tudi dm tek postane programsko in vsebinsko vključujoč za širšo publiko.

Kategorija na 5 km in 10 km ostajata odprti zgolj za ženske.  

 

Ali je dm trail tek namenjen moškim ali ženskam?

 

dm trail tek je namenjen moškim  in  ženskam. Je pa omejeno število prijav na ta tek, zato svetujemo čimprejšnji nakup kart.

 

Poskušam se prijaviti dm trail tek, a se ne morem. Zakaj ne?

 

dm trail tek je bil omejen na 300 prijav, tako da so vsa štartna mesta že zasedena. Zahvaljujemo se vam za izkazano zanimanje, ki potrjuje, da je bila odločitev o novi trasi prava, zato bomo za naslednje leto razmislili o razširitvi te kategorije.

 

Ali lahko spremenim navadno progo teka v dm trail tek in obratno?

 

Lahko, dokler so prosta mesta v kategoriji trail teka. Ko bodo vsa zasedena, ta sprememba ne bo več mogoča.

 

Kdaj je zadnji rok za prijavo?

 

Zadnji dan za prijavo je 4. 6. 2022 do 12. ure, a svetujemo, da se prijavite čim prej, saj imate z zgodnjo prijavo bolj ugodno ceno štartnine.

 

Ali bo na voljo virtualni tek?

 

Ne, virtualnega teka (teka preko aplikacije) letos ne bo.

 

Ali je možna skupinska prijava na 16. dm tek za ženske?

 

Seveda! Pišite nam na ..., kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Skupinska prijava je možna najkasneje do 29. maja 2022.

 

Bo letos zopet Oskarjev tek?

 

Tako je, letos bo ponovno organiziran tek za naše najmlajše tekače.

 

 

Ali lahko prevzamem startno številko na prizorišču?

 

Ne, prevzem startnih številk na prizorišču ne bo možen. Startne številke bo možno prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: 

Citypark (Ljubljana), Center Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), City Center (Celje), Supernova (Kranj), Supernova (Nova Gorica), Supernova (Novo mesto) in Koper*.

 

  • v petek  3. junija 2022 → od 10.00 do 20.00
  • v soboto, 4. junija 2022 → od 10.00 do 20.00

 

*V primeru, da označite prevzem v Kopru, je lokacija za prevzem zavezujoča. Prav tako je prijava za izdajo paketa v Kopru možna samo do 23.5 maja 2022. Vaš startni paket (darilna vrečka, majica, startna številka s čipom) bo vnaprej pripravljen in na voljo za prevzem v dm prodajalni v Mercator centru v Kopru.

 

V primeru, da darilnih vrečk in majic ne boste prevzele na zgoraj naveden termin, organizator po tem datumu ne bo omogočal dodatnih prevzemov in / ali pošiljanja le-teh na dom oziroma naknadnih prevzemov v dm prodajalnah.

 

Ali bo na dogodku poskrbljeno za varstvo otrok?

 

Varstvo otrok bo organizirano v ograjenem in varovanem prostoru od 9.00 do 13.00. Varstvo otrok bo zagotovljeno do zapolnitve 50 mest, predhodna prijava ni možna.

 

Ali se lahko premislim glede udeležbe na teku?

 

Lahko, vendar prijavnine žal ne vračamo. Kljub temu lahko prevzamete startno številko in darilo.

 

Ali se da spremeniti izbrano dolžino proge?

 

Da. V primeru spletne prijave nam spremembo sporočite na mail .... Dolžino proge lahko spremenite ob prevzemu startne številke.

  

Ali se da zamenjati majico?

 

Izbira velikosti majice je obvezujoča ob prijavi, zato svetujemo, da izberete konfekcijsko številko kot menite, da je primerna za vas. Majic v času prevzemov ali na prizorišču na dan dogodka ne bo mogoče zamenjati.

 

Imam napačno barvo zapestnice / premislila sem si glede časa teka. Kaj lahko naredim?

 

Menjavo zapestnice lahko uredite v info šotoru na prizorišču.

 

Kje lahko prijavim svojega otroka na Oskarjev tek?

 

Izpolnite in oddajte prijavnico na https://www.tekzazenske.si/prijava/oskarjev-tek .Oskarjev tek je namenjen otrokom od 2. do 12. leta starosti in je brezplačen. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Za oskarje bo mogoča prijava, prevzem majic in zapestnic tudi na dan dogodka na prizorišču do 11.00. Prijava in prevzem po 11. uri žal ne bosta več mogoča zaradi organizacije Oskarjevega teka.

 

Kako poteka prevzem startnega paketa za Oskarjev tek?

 

Otroci se lahko udeležijo Oskarjevega teka le z majčko in zapestnico za ustrezno starostno kategorijo. Majčke in zapestnice bo mogoče prevzeti:

 

1.) Pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Center Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), City Center (Celje),  Supernova Kranj (Kranj), Supernova Nova Gorica (Nova Gorica) inSupernova Novo mesto (Novo mesto).

 

  •  v petek, 3. junija 2022 → od 10.00 do 20.00
  •  v soboto, 4. junija 2022 → od 10.00 do 20.00

 

2.) Na prizorišču na dan dogodka, 11. 6. 2022

 

V obeh primerih je prevzem mogoč le z osebnim dokumentom otroka, iz katerega je razvidna starost otroka.

 

Kdaj lahko prevzamem darilno vrečko za Oskarjev tek?

 

Prevzem darilnih vrečk bo mogoč le po končanem Oskarjevem teku z otrokovo zapestnico na prizorišču v parku Tivoli.

 

Ali lahko prevzamem startno številko za prijateljico?

 

Lahko, vendar potrebujete njeno potrdilo o prijavi, izpolnjeno pooblastilo za prevzem (pooblastilo preneste TUKAJ) in vaš osebni dokument (dokument osebe, ki prevzema).

 

Ali lahko tečem s kužkom?

 

Verjamemo, da so ljubi kosmatinci najbolj neutrudni tekaški partnerji. Zaradi velikega števila sodelujočih na teku in nepredvidljive narave kužkov pa je varneje za vse, da ta tekaški preizkus izpustijo. Še vedno bodo vaši najglasnejši navijači in bodo nedvomno tudi v prihodnje skrbeli za vašo dobro kondicijo!

 

Ali se na teku lahko kje preoblečem in shranim stvari?

 

Organizirana bo preoblačilnica in varovano shranjevanje garderobe do zapolnitve mest.

 

Ali je obvezno obleči majico, ki sem jo dobila na prevzemu startne številke?

 

Da. Na majico, ki ste jo prejeli ob prevzemu startne številke, pritrdite startno številko na sprednji del majice, katere del je tudi čip za merjenje časa. Ob prevzemu štartne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite na majico 16. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena.

 

Ali je potrebna prijava na skupne priprave?

 

Predhodna prijava na priprave ni potrebna. Udeležba na pripravah je brezplačna. Termine priprav najdeš tukaj.

 

Ali je možno plačilo preko UPN/SEPA naloga?

 

Žal plačilo z UPN/SEPA nalogom ni mogoče, na spletni strani pa je omogočeno plačilo s karticami Maestro, MasterCard in Visa.

 

Ali je možno plačati startnino z vavčerji oz. turističnimi boni?

 

Žal startnine ni mogoče plačati z vavčerji oz. turističnimi boni. Na spletni strani je omogočeno plačilo s karticami Maestro, MasterCard in Visa, v vseh dm prodajalnah pa z gotovinskim ali kartičnim plačilom.

 

Kje najdem fotografije z dogodka?

Fotografije z dogodka bodo objavljene po dogodku na spletni strani www.tekzazenske.si.

 

 

Kje dobim bone za kosilo, zajtrk in prevoz?

 

Bone za obroke in prevoz z LPP in SŽ prejmete ob prevzemu startne številke.

 

- Bon LPP velja na dan 16. dm teka za ženske, 11. 6. 2022. Vljudno vas prosimo, da ga na avtobusu pokažete vozniku.

 

- Bon za vlak SŽ unovčite za vozovnico na potniških blagajnah Slovenskih železnic od 2. 6. 2022 do dneva dogodka 11. 6 2022. Število sedežev je omejeno, zato priporočamo čimprejšnjo zamenjavo bona za vozovnico.

 

 

Kako lahko pridem do prizorišča z javnim prevozom?

 

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom LPP smo poskrbeli, da bodo za vse tekačice na voljo brezplačni mestni avtobusni prevozi. Slovenske železnice pa nudijo vsem udeleženkam teka dvosmerno vozovnico za vlak. Oba bona prejmete ob prevzemu startne številke 3. 6. ali 4. 6. 2022 v izbranih trgovskih centrih po Sloveniji. Zaželeno je, da se bon Slovenskih železnic čim prej zamenja za enosmerno oz. povratno vozovnico na blagajnah SŽ, najkasneje pa do dneva dogodka 11. 6. 2022. 

 

 

Ali je vstop na koncert Nine Pušlar brezplačen?

 

Da, koncert bo brezplačen za vse udeležence teka in ostale obiskovalce. 

 

Ali moram startni paket (vrečko, majčko in startno številko) prevzeti na mestu, ki sem ga izbrala za prevzem?

 

Startni paket prevzamete s potrdilom o prijavi, ki ste ga prejeli po mailu. Prevzem pa lahko opravite tudi v drugem kraju, saj lokacija prevzema ni zavezujoča, za razliko od številke majčke in proge teka, ki sta zavezujoča in ju naknadno na prevzemih ali dogodku ni mogoče spremeniti.

 

Ali lahko zame startni paket (vrečko, majčko in startno številko) prevzame kdo drug?

 

Namesto vas startni paket na prevzemih v petek, 3. ali soboto, 4. junija lahko prevzame nekdo drug, potrebuje pa vaše potrdilo o prijavi in račun.

 

 

 

 

 

Če med najpogostejšimi vprašanji in odgovori niste našli odgovora na svoje vprašanje, ga posredujte na info@tekzazenske.si.