Priročnik odgovorov na pogosta vprašanja

Kdaj in kje bo 15. dm tek za ženske?

 

15. dm tek za ženske bo v soboto, 4. septembra 2021, v Tivoliju v Ljubljani.

 

Kako bo potekal 15. dm tek za ženske?

 

Zaradi varnosti in zdravja vseh sodelujočih bo letošnji dm tek za ženske potekal v prilagojeni obliki.Pozornost bo namenjena predvsem temu, da udeleženke tek odtečete varno, brezskrbno in seveda v skladu s takratnimi priporočili NIJZ. Tekačice, ki ste se ali se še bodo prijavile, boste lahko tekle v Tivoliju ali prek spletne aplikacije.

 

Kako bo potekal tek v Tivoliju?

 

Tek bomo jeseni izvedli na način,ki bo v skladu s takratnimi ukrepi in priporočili NIJZ. Pri organizaciji našega največja dogodka nas bosta tako kot do zdaj vodila skrb za zdravje in varnost vseh zaposlenih, sodelujočih na projektu in udeleženk teka. Zaradi upoštevanja omejitev združevanja   na letošnjem teku izjemoma ne bomo izvedli nekaterih aktivnosti: prevoza na lokacijo, skupinskega ogrevanja, malice, Oskarjevega teka, prireditvenega in VIP šotora s ponudbo hrane in pijač ter celodnevnega zabavnega programa, varstva otrok in spremljevalnega programa s podelitvijo medalj. Tudi letošnje leto bo v sklopu teka potekala nagradna igra – s sodelovanjem v  žrebu se bodo udeleženke teka potegovale za kar 15 darilnih kartic dm. Pozornost bo namenjena predvsem temu, da udeleženke tek odtečejo varno in brezskrbno, zato jih bomo razdelili v startne koridorje po 300-500 tekačic (odvisno od omejitev združevanja). Za vstop v koridor morajo tekmovalke izpolnjevati pogoj PCT.

 

Kako bo potekal tek prek spletne aplikacije?

 

Vsem, ki se teka v fizični obliki ne boste uspele ali želele udeležiti, pa bomo omogočili, da se nam pridružite preko spletne aplikacije in odtečete vsaka zase. Spletna aplikacija bo na voljo v mesecu avgustu.

 

Moram plačati startnino, četudi tečem s spletno aplikacijo na daljavo?

 

Če želite pridobiti vrečko in se umestiti v nagradnoigro, da. Sicer pa bo spletna aplikacija na voljo brezplačno.

 

Udeležbo na letošnjem teku sem plačala lani. Mi velja tudi v novem terminu?

 

Seveda, vse tekačice, ki ste že vplačale svojo startno številko, lahko prijavnino obdržite za nov datum.

 

Sem upravičena do vračila denarja, če sem plačala startnino, a se ne bom udeležila teka?

 

Do vračila denarja so bile upravičene tekmovalke, ki so startnino kupile pred razglašeno epidemijo. Zahtevki za to so se iztekli 6. junija 2021.  

 

 

Kdaj bodo znova odprte prijave na 15. dm tek za ženske?

 

Prijave na 15. dm tek za ženske so zaključene, mogoče so bile do 28. 8. 2021 do 12. ure.

 

Bom lahko kupila startnino po jubilejni ceni, ki je bila na voljo v letu 2020?

 

Jubilejna cena, ki smo jo v predprodaji nudili lani, letos ne bo na voljo. Vse do 25. avgusta si prijavo lahko zagotovite po redni ceni 19 evrov, od 26. do 28. avgusta pa bo cena prijavnine znašala 24 evrov. Zadnji rok za prijavo je 28. avgust do 12. ure.

 

Moram biti za udeležbo na teku testirana, cepljena ali imeti potrdilo o prebolelosti?

 

Če boste tekli z nami v Tivoliju, na organizirani trasi, bo pred vstopom v koridor potrebno izpolniti enega izmed  PCT pogojev. Če tečete s pomočjo aplikacije, to seveda ne velja.

 

Udeležbo na 15. dm teku sem že potrdila in plačala. Bo veljala tudi v novem terminu ali moram takrat ponovno izpolniti prijavnico?

 

Ponovna prijava ni potrebna. Za prevzem startnega paketa zadošča potrdilo o prijavi, ki ste ga prejeli po elektronski pošti ob spletnem plačilu oziroma odrezek karte, ki ste ga prejeli v prodajalni v primeru plačila v prodajalni.

 

Kdaj in kje lahko prevzamem startni paket - darilna vrečka  z majico in startno številko s čipom?

 

Startne številke bo možno prevzeti pred tekom, in sicer v petek, 27. avgusta 2021, od 10. do 20. ure, in v soboto, 28. avgusta 2021, od 10. do 20. Ure. Prevzem bo potekal v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Center Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Novo mesto), Qlandia (Nova Gorica), posebni prevzem pa bo potekal kot vsako leto  v  dm prodajalni v Supernova Mercator (Koper). 

 

Ali je možna skupinska prijava na 15. dm tek za ženske?

 

Skupinska prijava je bila možna za pravne osebe do 20. 8. 2021.   

  

Svojo startno številko sem kupila v predprodaji. Lahko podarim svojo startnino prijateljici? 

 

Seveda. Zahtevke za prenos startnine sprejemamo vse od odprtja prijav, 6. julija.

 

Bo letos tudi Oskarjev tek?

 

Oskarjevega teka letos ne bo, saj želimo v času pandemije zagotoviti čim bolj varno okolje za vse udeleženke teka in sodelujoče na dogodku, prav tako pa ne želimo po nepotrebnem ogrožati zdravja otrok.

  

Prihajam iz Celja! Ali bo za nas iz drugih krajev organiziran avtobusni prevoz? Če bo, ali bo subvencioniran?

 

Vtobusnega prevoza ne bo, dobite pa kupon za vlak.

Ob prevzemu štartnih številk boste prejeli kupona za prevoze z vlaki Slovenskih železnic in avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na dan 15. dm teka za ženske. Kupon za vlak unovčite za vozovnico na potniških blagajnah Slovenskih železnic najkasneje do dneva dogodka (4. 9. 2021).

 

Kako je s parkiranjem v Ljubljani?

Potrdilo o plačani startnini velja kot dovolilnica za brezplačno parkiranje na Dolgem mostu v Ljubljani, od koder bodo organizirani avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) do parka Tivoli. Parkiranje bo na voljo do zapolnitve parkirnih mest. Po končanem teku bodo iz parka Tivoli do Dolgega mostu avtobusi vozili po ustaljenem voznem redu.

Je 4. september 2021 potrjen datum ali lahko pride do spremembe?

 

4. september je končni datum, tako da vam zagotavljamo, da se dm tek za ženske na ta dan bo zgodil, četudi v nekoliko prilagojeni obliki.

 

Kdaj bodo potekale skupne priprave?

 

Skupne priprave z omejenim številom udeleženk bodo potekale vsak četrtek v mesecu avgustu, in sicer 5., 12., 19. in 26. avgusta v Ljubljani, Ajdovščini, Kopru, Novem mestu in Celju. O natančnem številu prostih mest in postopku prijave bo organizator vse tekačice obvestil s koncem meseca julija.

 

Ali je za udeležbo na pripravah potrebno imeti izpolnjene PCT pogoje?

 

Ker skupinske priprave niso dogodek, ampak športna aktivnost, ki bo potekala na prostem, kjer bo omogočeno vzdrževanje zadostne medsebojne razdalje, pogoj PCT ni obvezen. Vsekakor pa priporočamo, da tekačice, ki se bodo udeležile skupinskih priprav, na lokacijo pridejo zdrave, brez bolezenskih simptomov in znakov kot so povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, bolečine v mišicah itd. Prav tako svetujemo, da ves čas priprav ohranjanjo varnostno razdaljo 2 metra, poskrbijo za higieno in razkuževanje rok ter se po končanih pripravah ne zadržujejo na prizorišču.

 

Bo na 15. dm teku poskrbljeno za zabavo?

 

Na letošnjem dm teku za ženske zaradi pandemije ne bo spremljevalnega in zabavnega programa, saj si želimo, da bi tekačice in drugi udeleženci teka vzdrževali varno medosebno razdaljo in se izogibali druženju. Pozornost bo namenjena predvsem temu, da udeleženke tek odtečejo varno in brezskrbno.

 

Ali bodo na prizorišču postavljene stojnice s hrano in pijačo?

 

Stojnic s hrano in pijačo, prav tako pa stojnic z različnimi dm izdelki letos žal ne bo, ker na prvo mesto postavljamo varnost in zdravje vseh prisotnih na dm teku za ženske. To pomeni tudi, da se moramo letos izjemoma odreči aktivnostim, s katerimi bi spodbujali k druženju večjih skupin ljudi brez vzdrževanja priporočene medosebne razdalje.

 

Ali bodo na dogodku garderobe?

 

Garderobe bomo zagotovili za tekačice, ki tečejo v posamezni štartni skupini. Po zaključenem teku vas bomo prosili, da garderobo takoj izpraznite, da omogočite hranjenje predmetov tekmovalkam v naslednji skupini.

 

Koliko gledalcev lahko pripeljem na 15. dm tek za ženske?

 

Ker si želimo, da se teka udeleži čim več tekačicin čim manj gledalcev, bi vas spodbudili k temu, da najbližji za vas navijajo od doma, s tem pa prispevajo k večji varnosti udeleženk na dm teku za ženske in sodelujočih pri projektu. Paket navijač v letošnjem letu ne bo na voljo.

 

Ali bo poskrbljeno za animacijo/varstvo otrok?

 

Svetujemo, da otrok zaradi njihovega zdravja in zdravja vseh drugih udeležencev dogodka letos ne vodite na dm tek za ženske; iz tega razloga tudi nismo organizirali varstva otrok.

 

Kako bo urejeno za tiste tekačice, ki bi želele menjati kategorijo?

 

Menjava kategorije ne bo vplivala na vašo izvedbo teka, saj bo tek potekal v štartnih koridorjih po 300- 500 tekačic v različnih časovnih kategorijah na vsako uro (ne glede na traso teka 10km ali 5km in ne glede na čas, ki ga tekmovalka načrtuje za tek, ter ne glede na starostno kategorijo). Prva kategorija štarta ob 8.00, nato na vsako uro naslednje skupine s številom tekmovalk, kolikor bodo dovoljevali vladni ukrepi. Časovne kategorije bomo določili v začetku avgusta in jih pravočasno sporočili vsem prijavljenim tekačicam.

 

Do kdaj lahko spremenim razdaljo teka?

 

Sprememba razdalje teka ne bo vplivala na vašo izvedbo teka, saj bo tek potekal v štartnih koridorjih po 300- 500 tekačic v različnih časovnih kategorijah na vsako uro (ne glede na traso teka 10km ali 5km in ne glede na čas, ki ga tekmovalka načrtuje za tek, ter ne glede na starostno kategorijo). Prva kategorija štarta ob 8.00, nato na vsako uro naslednje skupine s številom tekmovalk, kolikor bodo dovoljevali vladni ukrepi. Časovne kategorije bomo določili v začetku avgusta in jih pravočasno sporočili vsem prijavljenim tekačicam.

 

Ali bo med tekom nujno vzdrževanje medsebojne razdalje? Ali moram za udeležitev teka biti testirana?

 

 

Tek bomo izvedli v štartnih koridorjih po 300- 500 tekačic v različnih časovnih kategorijah na vsako uro (ne glede na traso teka 10km ali 5km in ne glede na čas, ki ga tekmovalka načrtuje za tek, ter ne glede na starostno kategorijo). Prva kategorija štarta ob 8.00, nato na vsako uro naslednje skupine s številom tekmovalk, kolikor bodo dovoljevali vladni ukrepi. V štartnem koridorju in na prizorišču je obvezno ohranjanje razdalje 1,5m razen za članice istega gospodinjstva. Za vstop v koridor bodo tekmovalke morale izpolnjevati pogoj PCT.

 

Lahko na 15. dm teku za ženske hodim namesto tečem?

 

Čeprav je dm tek za ženske največji praznik teka v Sloveniji, lahko prijavljene tekačice izbrano razdaljo 5 ali 10 kilometrov na trasi »premagajo« s tekom ali hojo.

 

Lani sem plačala startnino vendar nimam potrdila. Me boste lahko našli v sistemu?

 

Če potrdila nimate, lahko pošljete svoje podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) na prijava@tekzazenske.siin vam bomo poslali kopijo.

 

Ali lahko znesek startnine poravnavam v katerikoli prodajalni?

 

 

Za zaključek prijave morate plačati prijavnino v eni izmed dm prodajaln v Sloveniji Prodajnemu osebju v dm prodajalni pokažite vaš osebni dokument in priložite natisnjeno potrdilo. Po opravljenem plačilu boste prejeli karto za prevzem startne številke.

 

Kdo bo vodil skupne priprave?

 

Skupne priprave v izbranih slovenskih mestih bodo vodili trenerji, o vseh podrobnostih izvedbe priprav pa vas bomo ažurno obveščali preko novičnika, spletne strani in uradnih družbenih profilov.

 

 

Kako bo potekal tek prek spletne aplikacije?

 

Vse, ki se teka v fizični obliki ne boste uspele ali želele udeležiti, bomo omogočili, da se nam pridružite preko mobilne aplikacije »dm tek za ženske« in ga odtečete vsaka zase.

 

Mobilno aplikacijo si lahko naložite na spletni strani http://live.sporthive.com/event/10877/app .

 

Aplikacija je namenjena za pregled koristinih informacij, kreiranju zabavnih »selfijev«, prijavo na tek in seveda v primeru, da se teka ne boste udeležile v živo lahko oddate svoj rezultatov kadarkoli v časovnem obdobju od 28.8.2021, od 12.00, do 4.8.2021, do 20.00.

 

Svoj čas na teku izmerite s katerokoli tekaško aplikacijo za sledenje (kot je npr. Strava ali Runkeeper) ali s tekaško uro in ne pozabite narediti fotografijo rezultata ter razdalje.

 

Kako oddam svoj rezultat prek spletne aplikacije ?


V aplikaciji kliknite na vnos rezultata in izpolnite vsa okenca:
-       Štartna številka
-       Izbor trasa (5km ali 10km)
-       Datum rojstva
-       Spol
-       Rezultat
-       Naložite sliko za dokaz
Vaš čas se bo takoj zapisal med rezultate. Če se pri zapisu zmotite, nam pišite na pija@timingljubljana.si

 

*V primeru, da uporabljate novejši mobitel znamke Huawei in aplikacje ne morete naložiti, nam vaš rezultat z vsemi zgoraj omenjenimi podatki pošljite na info@tekzazenske.si  

 

 

 

 

 

 

Če med najpogostejšimi vprašanji in odgovori niste našli odgovora na svoje vprašanje, ga posredujte na info@tekzazenske.si.