dm TEK ZA ŽENSKE

Priprave

Skupne priprave

S skupnimi pripravami začnemo 28. marca. Skupinske priprave na 18. dm tek za ženske bodo letos potekale v petih (5) slovenskih krajih:

  • v Ljubljani,

  • v Kranju,

  • v Kopru,

  • v Celju,

  • v Ajdovščini.

Termini priprav

Termini priprav - vsak četrtek od 28.3. do 23.5.2024

Marec: 28.3.

April: 4.4., 11.4., 18.4., 25.4.

Maj: 9.5., 16.5., 23.5.

Pričetek priprav: 17:30

V Ajdovščini se priprave pričnejo ob 18:30.

Kraji in zbirna mesta

Ljubljana

Tivolska promenada (Jakopičev drevored) pod Tivolskim gradom

Navodila za pot

Kranj

Brdo pri Kranju – trim steza nasproti fitnesa na prostem

Navodila za pot

Koper

Bonifika, na velikem parkirišču

Navodila za pot

Celje

Špica-kajakaški klub

Navodila za pot

Ajdovščina

pred Osnovno šolo Danila Lokarja Ajdovščina

Navodila za pot

Urnik treninga

  • 17.30: Zbor udeleženk

  • 17.35: Predstavitev treninga

  • 17.40: Ogrevanje

  • 17.50: Izvedba treninga

  • 18.45: Zaključek

Vse udeleženke priprav obveščamo, da so na vodenih treningih za svojo opremo in garderobo odgovorne same. Varovanje na zbirnih mestih s strani organizatorja ni zagotovljeno.

Inštruktorji na pripravah

Ljubljana

Gašper Predanič

Osebni trener

Gašper Predanič je športnik, atlet, trener, ki že 13 leto zapored uspešno vodi seminarje s področja tekaške priprave širom Slovenije. Z znanjem in izkušnjami je izboljšal tehniko in učinkovitost tekaškega koraka, številnim tekačem in tekačicam širom Slovenije.

V 15 letih delovanja je na področju telesne priprave, svetovanja o prehrani sodeloval z številnimi bolj in manj znanimi športniki. Imena kot so Alenka Bikar, Jure Robič, Primož Kozmus, Luka Špik, Iztok Čop, Goran Dragić, Blaž Mesiček, Damjan Vuklišević. Prav tako je sodeloval z košarkarsko reprezentanco Slovenije in jim pomagal do osvojitve evropskih prvakov 2017.
Poleg naštetega predava na različnih seminarjih v Sloveniji in tujini s področja treninga, dviga telesnih zmožnosti, kot tudi v letu 2019, kjer je bil govorec na TEDx dogodku v Novem mestu.

Prikaži več

Kranj

Maja Tratnik

Maja Tratnik je skozi svoje celotno življenje športno aktivna. Športna vzgoja je bil njen najljubši šolski predmet, zato tudi ni bilo nič presenetljivega, da se je po koncu srednje šole vpisala na Fakulteto za šport. 

Njena večna ljubezen je ples, skozi katerega izraža glas svoje duše. Več kot dvajset let poučuje ples in izvaja nekatere druge skupinske vadbe. Pred nekaj leti je ustanovila plesno rekreacijski center Hiša Nasmeha, zadnja leta pa preučuje bistvo osebnostne rasti in tako deluje v sklopu svojega projekta Bodi Ti.

Prikaži več

Celje

Aljaž Igor Topole

Profesor športne vzgoje

Profesor športne vzgoje, ki se že od malih nog ukvarja z različnimi športi. Največjo ljubezen je našel v atletiki-skok s palico, kjer je bil tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Maroku. Trenutno uči športno vzgojo v Celju. V prostem času pa se ukvarja s kolesarstvom in fitnesom. Tekaške vadbe vodi že več kot 10 let.

Prikaži več

Ajdovščina

Jana Bratina

Vaditeljica skupinskih vadb in tekaška trenerka

S tekom se je spoznala že v osnovni šoli in v tem športu vztrajala tudi v srednji šoli. Od šolskih krosov je napredovala do daljših ravninskih in cestnih tekov ter polmaratonov. Med študijem kineziologije se je udeležila tudi gorskih in trail tekov. 

V naslednjih letih se je tako preizkusila v vseh disciplinah gorskega teka, nastopila na več državnih tekmovanjih in prvenstvih ter z reprezentanco nastopila na evropskih in svetovnih prvenstvih. Po uspešnem nastopu in 10.mestu na SP v gorskem maratonu se v večini predaja novi vlogi - materinstvu ter poskuša tudi v tem obdobju ostati aktivna. Znanje in veselje do gibanja in športa predaja številnim vadečim na funkcionalni in tekaški vadbi.

Prikaži več

Ajdovščina

Lucija Krkoč

Tekaška trenerka

Lucija se s tekom se ukvarja že od sedmega leta starosti. Je zagovornica zdravega športa in veselja do življenja. Tek je del njenega vsakdanjika, pomeni ji svobodo in sprostitev.

Med številnimi uspehi se Lucija lahko pohvali z uglednimi lovorikami: - Zmaga na Ljubljanskem maratonu, - Zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala v gorskih tekih, - Zlata medalja na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih (Francija), - Zlata medalja na teku Wings for Life, - Ekipna zmaga na svetovnih prvenstvih (Amerika, Italija, Nova Zelandija), - 3. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu. Zadnjih nekaj let aktivno vodi treninge rekreativnih tekačev in mladih tekmovalcev.

Prikaži več

Kranj

Tinkara Kogoj

atletinja

Tinkara je navdušena športnica že od malih nog. Zadnjih 6 let se ukvarja z atletiko, natančneje s tekom na srednje in dolge proge. S športom se ne ukvarja le rekreativno, temveč sodeluje tudi pri izobraževanju trenerjev kot demonstratorka preko Atletske zveze Slovenije. 

Šport predstavlja velik del njenega življenja in jo hkrati tudi vsakodnevno navdihuje, saj svoj prosti čas rada preživlja aktivno tudi s svojimi prijatelji, v hribih ali na kolesu.

Prikaži več

Koper

Sandra Grbec

Profesorica športne vzgoje

Sandra Grbec je profesorica športne vzgoje. Že več kot petnajst let je inštruktorica aerobike ter vodenih vadb za odrasle. Zelo je aktivna doma, z dvema šoloobveznima otrokoma, in v službi s svojimi učenci. Gibanje, zdrav življenjski slog in pozitivno razmišljanje je zanjo nekaj vsakdanjega. 

Rada teče, kolesari, rola, hodi v hribe, obožuje rekreacijo na prostem ter delo z ljudmi. Dm teka se udeležuje vsako leto v družbi svojih prijateljic, saj si ta dan rezervirajo dan za ženske. 

Prikaži več