Inštruktorji na pripravah

Da boš tudi letošnje leto v odlični pripravljenosti pretekla 5- ali 10-kilometrsko progo, bodo poskrbeli naši izkušeni tekaški trenerji, ki te bodo spodbujali in vodili na skupinskih pripravah. Poleg kondicijske pripravljenosti bodo poskrbeli še za pravilno ogrevanje, raztezanje in z veseljem svetovali o pravilni tehniki teka.

 

 

Tekaški inštruktorji trenirajo v opremi:

 

 

Ljubljana

Matej Cankar 

Vodja in ustanovitelj centra FitZone

 

Matej Cankar je profesionalni osebni in kondicijski trener. Šport je oboževal že kot otrok in pot ga je pričakovano vodila na Fakulteto za šport. Ljubezen do športa je prerasla v resno trenersko delo. Njegovi varovanci so med drugim: evropski prvak v motokrosu Klemen Gerčar, judo klub Bežigrad z olimpijcem Aljažem Sedejem na čelu, alpinist Tomaž Jakofčič ter mnogo zadovoljnih strank, ki se želijo bolje počutiti, imajo težave s koleni, rameni, hrbtenico ipd. ali pa želijo izgubiti kakšen odvečen kilogram maščobnega tkiva.

“Treniranje ljudi mi je v velik užitek in je moje življenjsko poslanstvo!”

Njegovo vodilo do uspeha sta strokovno znanje in čut za ljudi. Redno se izobražuje doma in v tujini, objavlja strokovne članke in je lastnik popularnega funkcionalnega centra FitZone v Ljubljani. Tukaj razvija programe, kot so Funkcionalni treningi, BootCamp, programe za CrossFit tekmovalce, Mobility, Free Moving, Yoga, Metabolic Effect, Body Shape ...

Tek je vzljubil že kot otrok, njegova strast je tek v naravi, večkrat se je udeležil tekaških prireditev, pri srcu sta mu predvsem 10 in 21km.


Veseli se vsakega novega izziva, tako da zanj in za njegove varovance, ni nemogočih stvari.

  

 

 

 

 

 

 

Celje

Aljaž Topole

Osebni trener

 

Aljaž je diplomant Fakultete za šport, osebni in kondicijski trener v preteklosti pa se je ukvarjal tudi s kondicijsko pripravo hokejistov ter plavalcev. Je tudi trener mladih na področju gimnastike, izvaja pa tudi bootcamp treninge že zadnjih 8 let. Z različnimi športi se je ukvarjal že od malih nog, najbolj pa se je posvečal atletiki. Vztrajnost pri treningih ga je vodila do tekmovanj v disciplini skok s palico. V prostem času se posveča še drugim športom, rad bere dobre knjige in igra kitaro. Priprave na dm tek izvaja že več kot 9 let, zato se tudi letos neizmerno veseli novih izzivov.

 

 

 

Koper

 

 

 

Sandra Grbec

Profesorica športne vzgoje

 

Sandra Grbec je profesorica športne vzgoje. Že več kot petnajst let je inštruktorica aerobike ter vodenih vadb za odrasle. Zelo je aktivna doma, z dvema šoloobveznima otrokoma, in v službi s svojimi učenci. Gibanje, zdrav življenjski slog in pozitivno razmišljanje je zanjo nekaj vsakdanjega. Rada teče, kolesari, rola, hodi v hribe, obožuje rekreacijo na prostem ter delo z ljudmi. Dm teka se udeležuje vsako leto v družbi svojih prijateljic, saj si ta dan rezervirajo dan za ženske.  

 

 

 

 

Maribor

Alen Ploj

Osebni trener

 

Alen Ploj je osebni trener, ki se s športom ukvarja že od majhnega. Večino svojega življenja je preživel na nogometnih igriščih v Sloveniji in tujini. Po koncu svoje profesionalne nogometne kariere se je posvetil osebnemu trenerstvu in začel širiti ljubezen do zdravega ter aktivnega življenjskega sloga med druge ljudi. Kot solastnik terapevtskega in fitnes studia Sanaya v Lenartu pomaga ljudem doseči zastavljene cilje pri oblikovanju telesa in telesnih pripravkih. Kot izkušen nogometaš se je pri osebnih treningih posebej specializiral za kondicijsko in tehnično pripravo nogometašev. Je tudi trener za otroke, odkriva nove talente med mladimi in pomaga krepiti njihovo individualnost.

 

 

  

Ajdovščina

 

 Lucija Krkoč

Tekaška trenerka

 

Lucija se s tekom se ukvarja že od sedmega leta starosti. Je zagovornica zdravega športa in veselja do življenja. Tek je del njenega vsakdanjika, pomeni ji svobodo in sprostitev. Med številnimi uspehi se Lucija lahko pohvali z uglednimi lovorikami: - Zmaga na Ljubljanskem maratonu, - Zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala v gorskih tekih, - Zlata medalja na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih (Francija), - Zlata medalja na teku Wings for Life, - Ekipna zmaga na svetovnih prvenstvih (Amerika, Italija, Nova Zelandija), - 3. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu. Zadnjih nekaj let aktivno vodi treninge rekreativnih tekačev in mladih tekmovalcev.

 

 

 

 

 Jana Bratina

Vaditeljica skupinskih vadb in tekaška trenerka

 

Jana Bratina  je diplomantka kineziologije. Že v osnovni šoli se je udeleževala krosov, kasneje v srednji šoli in fakulteti pa cestnih tekov in polmaratonov. Največ zadovoljstva je našla v hribih in gorah na trailih, vertikalnih kilometrih in drugih gorskih tekih. Večkrat je nastopala na mednarodnih tekmah in zastopala slovensko reprezentanco na gorskih tekih in maratonih. Poleg tekaškega koraka so ji v poseben užitek tudi kolesarski vzponi. Že enajsto leto dela kot vaditeljica skupinskih vadb in tekaška trenerka. Za zdrav način življenja in nove aktivnosti je navdušila številne vadeče. Čeprav je trenutno najbolj mama, pa v kakšni prosti uri ali dveh najraje pobegne v bližnji hrib ali na specialko.