Inštruktorji na pripravah

Da boš tudi letošnje leto v odlični pripravljenosti pretekla 5- ali 10-kilometrsko progo, bodo poskrbeli naši izkušeni tekaški trenerji, ki te bodo spodbujali in vodili na skupinskih pripravah. Poleg kondicijske pripravljenosti bodo poskrbeli še za pravilno ogrevanje, raztezanje in z veseljem svetovali o pravilni tehniki teka.

 

 

Ljubljana

Matej Cankar 

Vodja in ustanovitelj centra FitZone

 

Matej Cankar je profesionalni osebni in kondicijski trener. Šport je oboževal že kot otrok in pot ga je pričakovano vodila na Fakulteto za šport. Ljubezen do športa je prerasla v resno trenersko delo. Njegovi varovanci so med drugim: evropski prvak v motokrosu Klemen Gerčar, judo klub Bežigrad z olimpijcem Aljažem Sedejem na čelu, alpinist Tomaž Jakofčič ter mnogo zadovoljnih strank, ki se želijo bolje počutiti, imajo težave s koleni, rameni, hrbtenico ipd. ali pa želijo izgubiti kakšen odvečen kilogram maščobnega tkiva.

“Treniranje ljudi mi je v velik užitek in je moje življenjsko poslanstvo!”

Njegovo vodilo do uspeha sta strokovno znanje in čut za ljudi. Redno se izobražuje doma in v tujini, objavlja strokovne članke in je lastnik popularnega funkcionalnega centra FitZone v Ljubljani. Tukaj razvija programe, kot so Funkcionalni treningi, BootCamp, programe za CrossFit tekmovalce, Mobility, Free Moving, Yoga, Metabolic Effect, Body Shape ...

Tek je vzljubil že kot otrok, njegova strast je tek v naravi, večkrat se je udeležil tekaških prireditev, pri srcu sta mu predvsem 10 in 21km.


Veseli se vsakega novega izziva, tako da zanj in za njegove varovance, ni nemogočih stvari.

 

 

 

 

 

 

 

Celje

Aljaž Topole

Osebni trener

 

Aljaž je diplomant Fakultete za šport in osebni trener. Dela v osnovni šoli kot učitelj športne vzgoje. Lani pa je obogatil svoje znanje tako, da je postal kondicijski trener. Sedaj trenira prvo plavalno ekipo Neptun Celje. V popoldanskem času pa se ukvarja z bootcampom in gimnastiko. Z različnimi športi se je ukvarjal že od malih nog, najbolj pa se je posvečal atletiki. Vztrajnost pri treningih ga je vodila do tekmovanj v disciplini skok s palico. V prostem času se posveča še drugim športom, rad bere dobre knjige in igra kitaro. Priprave na dm tek izvaja že več kot 8 let, zato se tudi letos neizmerno veseli novih izzivov.

 

 

 

Koper

 

 

 

Sandra Grbec

Profesorica športne vzgoje

 

Sandra Grbec je profesorica športne vzgoje. Že več kot deset let je inštruktorica aerobike ter vodenih vadb za odrasle. Zelo je aktivna doma, z dvema predšolskima otrokoma, in v službi s svojimi učenci. Gibanje je zanjo nekaj vsakdanjega. Obožuje rekreacijo na prostem ter delo z ljudmi. Dm teka se udeležuje vsako leto, letos pa bo še toliko bolj zanimivo. 

 

 

 

 

Novo mesto

Ingrid Železnik

Atletinja

 

Ingrid Železnik je študentka na ekonomski šoli v Novem mestu. Atletiko trenira 7 let v Atletskem klubu Krka in sicer tek na 1500 in 800m. Ingrid je lanskoletna državna prvakinja na 1500m in državna podprvakinja na 800m. Prav tako drži klubski rekord na 1500m. V letošnjem letu je pričela tudi z delom na bazenu z otroci iz triatlonskega kluba Novo mesto. Kljub temu, da Ingrid nima strokovne izobrazbe iz športnega treniranja, bo z izkušnjami in z veseljem do dela z ljudmi in do teka na sploh izpeljala super priprave. Kot pravi sama »komaj že čakam in verjamem, da se bomo ob teku in druženju zabavale.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Ajdovščina

 

 Lucija Krkoč

Tekaška trenerka

 

S tekom se ukvarja že od sedmega leta starosti. Je zagovornica zdravega športa in veselja do življenja. Tek je del njenega vsakdanjika, pomeni ji svobodo in sprostitev. Med številnimi uspehi se Lucija lahko pohvali z uglednimi lovorikami: - Zmaga na Ljubljanskem maratonu, - Zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala v gorskih tekih, - Zlata medalja na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih (Francija), - Zlata medalja na teku Wings for Life, - Ekipna zmaga na svetovnih prvenstvih (Amerika, Italija, Nova Zelandija), - 3. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu. Zadnjih nekaj let aktivno vodi treninge rekreativnih tekačev in mladih tekmovalcev. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jani Svetik

Osebni trener

 

Je študent magistrskega študija na Fakulteti za Šport. Aktivno igra rokomet pri Rokometnem klubu Ajdovščina, obenem pa se poleg rokometnih treningov, v prostem času rekreativno ukvarja še z veliko športnimi dejavnostmi, kot so: tek na prostem, gorsko kolesarstvo, turno in alpsko smučanje, rolanje, plezanje in alpinizem. Športne aktivnosti  in tek ga že od nekdaj veselijo in z veseljem prenaša svoje znanje in sposobnosti na druge. Ima izkušnje s poučevanjem otrok in mladine, saj poleg šolskih obveznosti vodi izvenšolske dejavnosti - vodenje funkcionalnih vadb, učenje plavanja, rokometa, rolanja, gimnastike, usposobljen pa je tudi za reševanje na bazenskih kopališčih. 

 

 

Tekaški inštruktorji trenirajo v opremi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekaški inštruktorji trenirajo v opremi