Inštruktorji na pripravah

Da boš tudi letošnje leto v odlični pripravljenosti pretekla 5- ali 10-kilometrsko progo, bodo poskrbeli naši izkušeni tekaški trenerji, ki te bodo spodbujali in vodili na skupinskih pripravah. Poleg kondicijske pripravljenosti bodo poskrbeli še za pravilno ogrevanje, raztezanje in z veseljem svetovali o pravilni tehniki teka.

 

 

Tekaški inštruktorji trenirajo v opremi:

 

 

 

Ljubljana

Gašper Predanič

Osebni trener

 

Gašper Predanič je športnik, atlet, trener, ki že 13 leto zapored uspešno vodi seminarje s področja tekaške priprave širom Slovenije. Z znanjem in izkušnjami je izboljšal tehniko in učinkovitost tekaškega koraka, številnim tekačem in tekačicam širom Slovenije.

V 15 letih delovanja je na področju telesne priprave, svetovanja o prehrani sodeloval z številnimi bolj in manj znanimi športniki. Imena kot so Alenka Bikar, Jure Robič, Primož Kozmus, Luka Špik, Iztok Čop, Goran Dragić, Blaž Mesiček, Damjan Vuklišević. Prav tako je sodeloval z košarkarsko reprezentanco Slovenije in jim pomagal do osvojitve evropskih prvakov 2017.

Poleg naštetega predava na različnih seminarjih v Sloveniji in tujini s področja treninga, dviga telesnih zmožnosti, kot tudi v letu 2019, kjer je bil govorec na TEDx dogodku v Novem mestu.

  

 

 

 

 

 

 

Kranj

Maja Tratnik

Športna vaditeljica 

 

Maja ima ogromno trenerskega znanja in izkušenj. V več plesnih šolah je kar dvajset let poučevala ples, jazz balet, hip hop ter plesne pare. Hkrati je že vrsto let tudi inštruktorica Zumbe in vadbe Nirvana fitness. Pred nekaj leti je ustanovila plesno rekreacijski center Hiša Nasmeha, zadnja leta pa preučuje bistvo osebnostne rasti in tako deluje v sklopu svojega projekta Bodi Ti. Prosti čas najraje aktivno preživlja s svojo družino, velikokrat pa jo lahko srečaš na poti na Jošta, kjer rada napolni svoje energijske zaloge. 

 

 

 

 

 

Tinkara Kogoj

Atletinja

 

Tinkara je navdušena športnica že od malih nog. Zadnjih 6 let se ukvarja z atletiko, natančneje s tekom na srednje in dolge proge. S športom se ne ukvarja le rekreativno, temveč sodeluje tudi pri izobraževanju trenerjev kot demonstratorka preko Atletske zveze Slovenije. 

Šport predstavlja velik del njenega življenja in jo hkrati tudi vsakodnevno navdihuje, saj svoj prosti čas rada preživlja aktivno tudi s svojimi prijatelji, v hribih ali na kolesu.

 

 

 

Koper

 

 

 

Sandra Grbec

Profesorica športne vzgoje

 

Sandra Grbec je profesorica športne vzgoje. Že več kot petnajst let je inštruktorica aerobike ter vodenih vadb za odrasle. Zelo je aktivna doma, z dvema šoloobveznima otrokoma, in v službi s svojimi učenci. Gibanje, zdrav življenjski slog in pozitivno razmišljanje je zanjo nekaj vsakdanjega. Rada teče, kolesari, rola, hodi v hribe, obožuje rekreacijo na prostem ter delo z ljudmi. Dm teka se udeležuje vsako leto v družbi svojih prijateljic, saj si ta dan rezervirajo dan za ženske.  

 

 

 

 

Maribor

Alen Ploj

Osebni trener

 

Alen Ploj je osebni trener, ki se s športom ukvarja že od majhnega. Večino svojega življenja je preživel na nogometnih igriščih v Sloveniji in tujini. Po koncu svoje profesionalne nogometne kariere se je posvetil osebnemu trenerstvu in začel širiti ljubezen do zdravega ter aktivnega življenjskega sloga med druge ljudi. Kot solastnik terapevtskega in fitnes studia Sanaya v Lenartu pomaga ljudem doseči zastavljene cilje pri oblikovanju telesa in telesnih pripravkih. Kot izkušen nogometaš se je pri osebnih treningih posebej specializiral za kondicijsko in tehnično pripravo nogometašev. Je tudi trener za otroke, odkriva nove talente med mladimi in pomaga krepiti njihovo individualnost.

 

 

  

Ajdovščina

 

 Lucija Krkoč

Tekaška trenerka

 

Lucija se s tekom se ukvarja že od sedmega leta starosti. Je zagovornica zdravega športa in veselja do življenja. Tek je del njenega vsakdanjika, pomeni ji svobodo in sprostitev. Med številnimi uspehi se Lucija lahko pohvali z uglednimi lovorikami: - Zmaga na Ljubljanskem maratonu, - Zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala v gorskih tekih, - Zlata medalja na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih (Francija), - Zlata medalja na teku Wings for Life, - Ekipna zmaga na svetovnih prvenstvih (Amerika, Italija, Nova Zelandija), - 3. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu. Zadnjih nekaj let aktivno vodi treninge rekreativnih tekačev in mladih tekmovalcev.

 

 

 

 

Borut Malavašič

Atletski trener

 

S tekom se je pričel ukvarjati v srednješolskih letih, ko je treniral pri Ljubljanskem klubu ŽAK. Treniral je predvsem na srednje proge, kasneje pa se osredotočil na polmaraton, maraton in gorske teke. Leta 1995 je opravil šolanje za atletskega trenerja. V Žireh je bil trener 20 let, kjer je vzgojil veliko dobrih tekačev.

Nekaj let je bil reprezentančni trener pri gorskih tekih. Pred devetimi leti se je pridružil Tekačem vipavske doline in organiziral treninge za začetnike in tudi napredne tekače. Vedno so mu poseben izziv predstavljali treningi otrok, mladostnikov in tudi vrhunskih športnikov.