Inštruktorji na pripravah

Da boš tudi letošnje leto v odlični pripravljenosti pretekla 5- ali 10-kilometrsko progo, bodo poskrbeli naši izkušeni tekaški trenerji, ki te bodo spodbujali in vodili na skupinskih pripravah. Poleg kondicijske pripravljenosti bodo poskrbeli še za pravilno ogrevanje, raztezanje in z veseljem svetovali o pravilni tehniki teka.

 

 

Ljubljana

Matej Cankar 

Vodja in ustanovitelj centra FitZone

 

Matej Cankar je profesionalni osebni in kondicijski trener. Šport je oboževal že kot otrok in pot ga je pričakovano vodila na Fakulteto za šport. Ljubezen do športa je prerasla v resno trenersko delo. Njegovi varovanci so med drugim: evropski prvak v motokrosu Klemen Gerčar, judo klub Bežigrad z olimpijcem Aljažem Sedejem na čelu, alpinist Tomaž Jakofčič ter mnogo zadovoljnih strank, ki se želijo bolje počutiti, imajo težave s koleni, rameni, hrbtenico ipd. ali pa želijo izgubiti kakšen odvečen kilogram maščobnega tkiva.

“Treniranje ljudi mi je v velik užitek in je moje življenjsko poslanstvo!”

Njegovo vodilo do uspeha sta strokovno znanje in čut za ljudi. Redno se izobražuje doma in v tujini, objavlja strokovne članke in je lastnik popularnega funkcionalnega centra FitZone v Ljubljani. Tukaj razvija programe, kot so Funkcionalni treningi, BootCamp, programe za CrossFit tekmovalce, Mobility, Free Moving, Yoga, Metabolic Effect, Body Shape ...

Tek je vzljubil že kot otrok, njegova strast je tek v naravi, večkrat se je udeležil tekaških prireditev, pri srcu sta mu predvsem 10 in 21km.


Veseli se vsakega novega izziva, tako da zanj in za njegove varovance, ni nemogočih stvari.

 

 

 

 

 

 

 

Celje

Aljaž Topole

Osebni trener

 

Aljaž je diplomant Fakultete za šport in osebni trener. Dela v osnovni šoli kot učitelj športne vzgoje. Lani pa je obogatil svoje znanje tako, da je postal kondicijski trener. Sedaj trenira prvo plavalno ekipo Neptun Celje. V popoldanskem času pa se ukvarja z bootcampom in gimnastiko. Z različnimi športi se je ukvarjal že od malih nog, najbolj pa se je posvečal atletiki. Vztrajnost pri treningih ga je vodila do tekmovanj v disciplini skok s palico. V prostem času se posveča še drugim športom, rad bere dobre knjige in igra kitaro. Priprave na dm tek izvaja že več kot 8 let, zato se tudi letos neizmerno veseli novih izzivov.

 

 

 

Koper

 

 

 

Sandra Grbec

Profesorica športne vzgoje

 

Sandra Grbec je profesorica športne vzgoje. Že več kot deset let je inštruktorica aerobike ter vodenih vadb za odrasle. Zelo je aktivna doma, z dvema predšolskima otrokoma, in v službi s svojimi učenci. Gibanje je zanjo nekaj vsakdanjega. Obožuje rekreacijo na prostem ter delo z ljudmi. Dm teka se udeležuje vsako leto, letos pa bo še toliko bolj zanimivo. 

 

 

 

 

Novo mesto

Ingrid Železnik

Atletinja

 

Ingrid Železnik je študentka na ekonomski šoli v Novem mestu. Atletiko trenira 7 let v Atletskem klubu Krka in sicer tek na 1500 in 800m. Ingrid je lanskoletna državna prvakinja na 1500m in državna podprvakinja na 800m. Prav tako drži klubski rekord na 1500m. V letošnjem letu je pričela tudi z delom na bazenu z otroci iz triatlonskega kluba Novo mesto. Kljub temu, da Ingrid nima strokovne izobrazbe iz športnega treniranja, bo z izkušnjami in z veseljem do dela z ljudmi in do teka na sploh izpeljala super priprave. Kot pravi sama »komaj že čakam in verjamem, da se bomo ob teku in druženju zabavale.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Ajdovščina

 

 Franko Bajc

Osebni trener

 

Franko Bajc je osebni trener, vsestranski športnik in študent Fakultete za šport. Ker je odraščal v družini športnikov, je športno aktiven že vse od otroštva. Ko je dopolnil štiri leta, je začel trenirati smučanje.  V desetih letih je dosegel veliko uspešnih rezultatov na državnih tekmovanjih. Preizkusil se je tudi v drugih športih, npr. v atletiki, rokometu, plavanju, gimnastiki, plezanju, cross-fitu in fitnessu.

 

Trenutno se specializira v smeri estetskega preoblikovanja telesa. Veliko časa posveti teku v naravi in dvigovanju uteži. Meni, da je ključen pravilen pristop k vadbi in ne toliko v kompleksnosti vaj. Verjame, da gibanje predstavlja užitek in se drži reka »zdrav duh v zdravem telesu«. Rad motivira druge in jih spremlja na njihovi poti uspeha. Vajen je različnih ekstremov, tako pri prehrani kot pri fizični aktivnosti. To je bilo razvidno tudi iz njegovega sodelovanja pri resničnostnem šovu Survivor.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekaški inštruktorji trenirajo v opremi