Informacije o dm teku za ženske

Proga

Tekačice se ob prijavi lahko odločite za 5 km razdaljo in 10 km razdaljo. 

 

Cilj 5 km proge in 10 km proge je skupen.

 

Ker zdravje in varnost udeleženk teka ter vseh sodelujočih na projektu postavljamo na prvo mesto, bomo dm tek za ženske izvedli na način, ki ga bodo narekovala takratna priporočila zdravstvene stroke in vladni ukrepi. 

 

Zaradi varnosti in zdravja vseh sodelujočih bo letošnji dm tek za ženske potekal v prilagojeni obliki.Pozornost bo namenjena predvsem temu, da udeleženke tek odtečete varno, brezskrbno in seveda v skladu s takratnimi priporočili NIJZ. Tekačice, ki ste se ali se še bodo prijavile, boste lahko tekle v Tivoliju ali prek spletne aplikacije.

 

Če boste tekle z nami v Tivoliju, se je potrebo prijaviti še na uro teka, saj bo tek zaradi omejitev združevanja potekal čez cel dan, udeleženke teka pa boste tekle v štartnih koridorjih, kamor bo vstop možen le z izpolnjenim pogojem PCT. Vsem, ki se teka v fizični obliki ne boste uspele ali želele udeležiti, pa bomo omogočili, da se nam pridružite preko spletne aplikacije in odtečete vsaka zase. Tako bomo, na dan dm teka za ženske, ne glede na čas in lokacijo, ostale povezane ter tekle za isti cilj, za aktiven življenjski slog

 

NAVODILA ZA PRIJAVO V ČASOVNI KORIDOR IN SPLETNO APLIKACIJO 

 

 

 V obeh primerih bo prevzem vrečk (v primeru teka v Tivoliju še startnih številk) potrebno opraviti pred tekom, saj v Tivoliju prevzem vrečk ne bo možen.

 

PROGRAM 

Tek bomo jeseni izvedli na način, ki bo v skladu s takratnimi ukrepi in priporočili NIJZ. Pri organizaciji našega največjega dogodka nas bosta tako kot do zdaj vodila skrb za zdravje in varnost vseh zaposlenih, sodelujočih na projektu in udeleženk teka. Zaradi upoštevanja omejitev združevanja  na letošnjem teku izjemoma ne bomo izvedli nekaterih aktivnosti: skupinskega ogrevanja, Oskarjevega teka, prireditvenega in VIP šotora s ponudbo hrane in pijač ter celodnevnega zabavnega programa, varstva otrok in spremljevalnega programa s podelitvijo medalj.

 

 

 

 

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Tekačice se ob prijavi lahko odločite za 5 km razdaljo in 10 km razdaljo, s svojimi rezultati boste razporejene v kategorije glede na letnico rojstva.

 

  • 13 - 25 let (2008 - 1996)
  • 26 - 35 let (1995 - 1986)
  • 36 - 50 let (1985 - 1971)
  • 51 - 64 let (1970 - 1957)
  •  nad 65 let (1956 in starejše)

 

 

 


PREVZEM STARTNIH ŠTEVILK

Pred startom je treba prevzeti majico in startno številko s čipom za merjenje časa. List s startno številko in čipom si morate pred tekom obvezno pritrditi na prevzeto majico.


Startne številke bo možno prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Center Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Celje (Citycenter Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto) in dm prodajalna, Mercator center Koper - Dolinska cesta 1 (Koper)*.

 

 

  •         v petek, 27. avgust 2021 → od 10.00 do 20.00
  •         v soboto, 28. avgust 2021 → od 10.00 do 20.00

 

 

Opozorilo: V primeru, da označite prevzem v Kopru, je lokacija za prevzem startnega paketa (darilna vrečka, majica, startna številka s čipom) zavezujoča. To lokacijo lahko izberete samo do 20. 8. 2021., saj bodo ti paketi vnaprej poimensko pripravljeni in dostavljeni v prodajalno. Če boste prevzem v Kopru izbrale kasneje, ne moremo zagotoviti prevzema na tej lokaciji.

 

 

 

Prizorišče