Informacije o dm teku za ženske

Proga

Tekačice se ob prijavi na dm tek za ženske lahko odločite za 5 km razdaljo in 10 km razdaljo. 

 

Start za obe razdalji poteka po startnih skupinah (najprej start na 5 km nato skupine na 5 10 km). Cilj 5 km proge in 10 km proge je skupen.

Poleg tradicionalnega dm teka za ženske, smo tokrat pripravili posebno kategorijo dm trail tek, namenjeno moškim, seveda pa ste k prijavam vabljene tudi ženske. Proga za dm trail tek bo razkrita naknadno.

 

PROGRAM 

8.00 → Ogrevanje za dm trail tek

8.30 → Štart dm trail teka

9.00 → Ogrevanje za dm tek za ženske
9.30 → Štart teka na 5 km
10.30  → Štart teka na 10 km
12.00 → dm otroški tek
14.00 → Zabavni program s podelitvijo nagrad
16.00 → Glasbeno presenečenje

 

Opomba: Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

Na prizorišču se bodo predstavili tudi partnerji 16. dm teka za ženske, ki bodo poskrbeli za nagradne igre, druženje in razvajanje z najrazličnejšimi izdelki in ponudbo. Nekatere izdelke boste lahko tudi kupili. Stojnice bodo odprte v soboto, 11. 6. 2022, med 8. in 16. uro.

 

 

dm tek za ženske na 5 km in 10 km

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Tekačice se ob prijavi lahko odločite za 5 km razdaljo in 10 km razdaljo, s svojimi rezultati pa boste razporejene v kategorije tudi glede na letnico rojstva.

 

  •          13 - 25 let (2009 - 1997)
  •          26 - 35 let (1996 - 1987)
  •          36 - 50 let (1986 - 1972)
  •          51 - 64 let (1971 - 1958)
  •          nad 65 let (1957 in starejše)

 

 

ZAPESTNICA ZA STARTNO SKUPINO


Na prijavnici tekačice na 5 km označite predviden čas teka, ki ga ocenite glede na svojo pripravljenost. Ob prevzemu startne številke prejmete določeno barvo zapestnice glede na predviden čas teka. Na startu bodo z izbranimi barvami določene startne skupine.

Zapestnica vam omogoča vstop v izbrano startno skupino.


PREDVIDEN ČAS TEKA

 

dm trail tek

dm trail tek je kategorija razgibanega teka, na katerem so vzdržljivost, nepredvidljivost in povišan adrenalin glavne značilnosti. Razgiban teren, vzponi in spusti– vse to so izzivi, ki jih boste deležni na približno 3,2 kilometra dolgem terenu in kjer boste lahko še dodatno preizkusili svojo moč in zmogljivost.

 

Število mest v tej kategoriji je omejeno, zato povabite svojega fanta, moža, brata, znanca ali prijatelja, naj se prijavi čimprej! V kolikor pa tudi vas mika, da bi se podale v nove izzive, ste vsekakor dobrodošle.

 

 

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Tekači in tekačice se lahko prijavite na skupno 3,2 km razdaljo, s svojimi rezultati pa boste razporejeni v žensko in moško kategorijo. Posebnih starostnih podkategorij ne bo.

 


ZAPESTNICA ZA STARTNO SKUPINO

Zapestnica za vse udeležence dm trail teka bo enaka.

 

Otroški tek


Prijava na otroški tek je brezplačna.


Otroci se lahko udeležijo otroškega teka le z majčko in zapestnico za ustrezno starostno kategorijo. Majčke in zapestnice bo mogoče prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Center Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), City Center (Celje), Supernova (Kranj), Supernova (Nova Gorica) in Supernova (Novo mesto).

 

  •  v petek, 3. junija 2022 → od 10.00 do 20.00
  •  v soboto, 4. junija → od 10.00 do 20.00

 

ZA OTROKE BO MOGOČA PRIJAVA, PREVZEM MAJIC IN ZAPESTNIC TUDI NA PRIZORIŠČU NA DAN DOGODKA, 11. 6. 2022 DO 10.30! Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

 

 

Opomba: Na dan dogodka prijava in prevzem po 10.30 uri žal ne bosta več mogoča zaradi zagotovitve uspešne izvede Oskarjevega teka.

Prevzem je mogoč le z osebnim dokumentom otroka, iz katerega je razvidna starost otroka. Prevzem darilnih vrečk bo mogoč le po končanem otroškem teku z otrokovo zapestnico na prizorišču v parku Tivoli.

 

Otroci bodo razvrščeni v skupine glede na starost in razdaljo proge.

 

Otroci bodo razvrščeni v skupine glede na starost v koridorje pa jih bomo letos klicali glede na skupino, tako, da bodo pred startom svoje kategorije lahko počakali v senci.

 

Pred otroki bodo tekli animatorji. Vsaka starostna skupina teče posebej, najmlajše (2 do 3 leta) pa lahko spremljajo starši. Starši starejših otrok se lahko od starta do cilja sprehodite po ločeni poti in tam počakate otroke, nato pa jih pospremite iz ciljnega prostora.

 

Ob progi bo poskrbljeno še za večjo količino brezplačne pijače (voda).

 

Kategorija

Dolžina teka

2-3 leta dečki

200m

2-3 leta deklice

200m

4-6 let dečki

400m

4-6 let deklice

400m

7-9 let dečki

400m

7-9 let deklice

400m

10-12 let dečki

400m

10-12 let deklice

400m

 

 

Za varnost otrok na otroškem teku bo letos ponovno poskrbljeno. Otroke bomo usmerjali pred, med in po teku ter skrbeli za njihovo varnost do ponovne združitve s starši.

 

 


PREVZEM STARTNIH ŠTEVILK

Pred startom je treba prevzeti majico in startno številko s čipom za merjenje časa. List s startno številko in čipom si morate pred tekom obvezno pritrditi na prevzeto majico.

 

Prevzem startnih paketov (startna številka, majica ter darilna vrečka) bo mogoč le v času uradnih prevzemov, in sicer: 3. ali 4. junija 2022 v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Center Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), City Center (Celje), Supernova (Kranj), Supernova (Nova Gorica), Supernova (Novo mesto) in Mercator center Koper (Koper)*.

 

  •          v petek  3. junija 2022 → od 10.00 do 20.00
  •          v soboto, 4. junija 2022 → od 10.00 do 20.00

 

 

Opozorilo: V primeru, da označite prevzem v Kopru, je lokacija za prevzem startnega paketa (darilna vrečka, majica, startna številka s čipom) zavezujoča. To lokacijo lahko izberete samo do 23. 5. 2022, saj bodo paketi za to prevzemno lokacijo vnaprej poimensko pripravljeni in dostavljeni v prodajalno. Če boste prevzem v Kopru izbrale po 23. 5. ne moremo zagotoviti prevzema na tej lokaciji.

 

*V kolikor ste startnino plačali 4. 6. poskrbite, da pravočasno prevzamete startno številko in darilni paket na enem izmed prevzemnih mest.

 

Izbira velikosti majice majice na prijavnici je zavezujoča in je po prijavi ne bo mogoče spremeniti.

 

Prevzemi vrečk in majic po končanem dogodku niso mogoči.

 

 

Prizorišče

 

 

Klikni na zemljevid za povečavo.