SPLOŠNI POGOJI dm TEKA ZA ŽENSKE

 

Splošni pogoji veljajo od 4. 4. 2018 naprej. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev.

 

 1. Splošni pogoji dm teka za ženske

 

Sodelovanje na 13. dm teku za ženske je na lastno odgovornost in v okviru lastnih zmožnosti glede na zdravstveno stanje. Prireditev bo v vsakem vremenu.

 

 1. Izjava prijavljene tekačice

 

S podpisom potrjujem, da so vsi podatki v prijavnem obrazcu resnični. Izjavljam, da sem zdrava in kondicijsko pripravljena za tekmovanje. Upoštevala bom vsa navodila organizatorja v zvezi z varnostjo in pravili tekmovanja (obvezna uporaba majice organizatorja in čipov, ki jih zagotovi organizator). Tekmovala bom na lastno odgovornost. Seznanjena sem z nevarnostmi in tveganji, do katerih lahko pride med tekmovanjem, in izjavljam, da v primeru kakršne koli škode, ki bi jo utrpela v zvezi z udeležbo na tej prireditvi, ne bom tožila ali zahtevala nadomestila od organizatorja. Seznanjena sem, da organizator ni odgovoren za kakršno koli izgubo, materialno škodo, druge zahtevke, izdatke ali stroške, ki bi nastali v zvezi z mojim sodelovanjem na prireditvi.

 

 1. Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

5. pogoje izvršitve storitve (način, kraj in termin prevzema startnih številk),

6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davek,

7. časovno veljavnost ponudbe.

 

 1. Prijava

 

Prijava na dogodek 13. dm tek za ženske je mogoča od 4. 4. 2018 do 19. 5. 2018 do 12. ure. Prijaviti se je mogoče na tri načine:

 • Preko spletne prijavnice in s spletnim plačilom prijavnine à tekačica na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o plačani prijavnini in račun.
 • Preko spletne prijavnice in s plačilom v dm prodajalni à tekačica na svoj elektronski naslov prejme potrdilo, ki ga mora natisniti in prinesti v dm prodajalno. Plačilo prijavnine opravi v dm prodajalni, v zameno prejme račun in karto.
 • Preko fizične prijavnice in s plačilom v dm prodajalni à tekačica prejme račun in karto.

 

 1. Cene

 

Cena prijavnine:

PREDPRIJAVA:

 • Cena v predprijavi = 25,6 EUR
 • Časovno obdobje: 4.4. – 4.5.

 

REDNA CENA:

 • Redna cena = 32 EUR
 • Časovno obdobje: 5.5. – 19.5.

 

Vse cene vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje prijave in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

 

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s statusom potrjenega naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

 1. Nagradna igra za brezplačno startnino

 

Med vsemi tekačicami 13. dm teka za ženske, ki se prijavijo preko spletne prijavnice in opravijo nakup prijavnine preko spleta, enkrat tedensko izžrebamo dve nagrajenki, ki prejmeta povračilo plačane startnine v obliki dm darilne kartice z naloženo poravnano vrednostjo startnine. Nagradna igra traja od 4. 4. 2018 do 14. 5. 2018 do 12. ure. Namen nagradne igre je promocija spletnih prijav na 13. dm tek za ženske. Organizator bo med vsemi uspešno prijavljenimi preko spletne prijavnice enkrat tedensko (vsak ponedeljek) izvedel žreb in izžrebal dve nagrajenki. Žreb nagrajenk bo potekal vsak ponedeljek v času trajanja nagradne igre, nagrajenke pa bodo poimensko objavljene v roku 3 dni po žrebu na uradni Facebook strani dm tek za ženske. Nagrajenkam bomo poslali dm darilne kartice z naloženo poravnano vrednostjo startninepo pošti na domač naslov na dan 31. 5. 2018. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri so objavljena na https://www.tekzazenske.si/Sportni-koticek/nagradne-igre.

 

 1. Reklamacije in odstop od nakupa

 

Vse reklamacije in odstope od pogodb obravnava oddelek za reklamacije prijava@tekzazenske.si vsak delovnik med 9. in 16. uro. Zaradi zaščite podatkov in uporabniških profilov za veljavne pritožbe ali reklamacije štejejo zgolj tiste, ki so podane pisno na prijava@tekzazenske.si ali poslane na naslov podjetja Pristop d.o.o, Trubarjeva cesta 79, 1000 Ljubljana.

 

V skladu z 12. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku. Glede na navedeno zakonsko izjemo, v skladu s katero potrošnik nima pravice do odstopa od nakupa vstopnic, so vse prijavnine na dm tek obvezujoče. Prijavnine na dm tek, ki je bila kupljena preko spletne strani https://prijava.tekzazenske.si. ni mogoče vrniti in zanje zahtevati vračila denarja.

Reklamacije rešujeta kupec prijavnine in podjetje Pristop d.o.o. kot organizator dogodka, in sicer v reklamacijskem roku, ki je osem (8) dni od prejema pisne pritožbe s strani pritožnika. V tem roku je podjetje Pristop d.o.o. kot posrednik pri prodaji vstopnic dolžno pritožniku posredovati pisni ali ustni odgovor na posredovano pritožbo.

 

 1. Prevzemi startnih številk

 

Pred startom je treba prevzeti majico in startno številko s čipom za merjenje časa. List s startno številko in čipom si morate pred tekom obvezno pritrditi na prevzeto majico 13. dm teka za ženske. Udeležba, kot tekačica na dm teku za ženske, je obvezna z majico 13. dm teka za ženske s pripeto startno številko s čipom za merjenje časa.

 

Startne številke bo možno prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto):

 • v petek, 18. maja 2018 → od 10.00 do 20.00
 • v soboto, 19. maja 2018 → od 10.00 do 20.00

 

Prevzem startnih številk na prizorišču ne bo možen.

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe uspešne realizacije dogodka dm tek za ženske in ostalo nujno potrebno komunikacijo (potrditev prijave). Podatki se zbirajo od vseh tekačic, ne glede na obliko prijave. Dostop do podatkov in obdelavo podatkov bodo izvajale naslednje pravne osebe:

 • dm drogerie markt d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za namen uspešne izvedbe dm teka,
 • Pristop d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe uspešne prijave na dogodek in izstavitev računa ter prilagoditve dogodka v naslednjem letu,
 • Timing Ljubljana bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe beleženja in objave rezultatov teka. Rezultati bodo vidni na njihovi spletni strani (www.timingljubljana.si) in na spletni strani teka za ženske. Poleg objave rezultatov na spletu, pa bodo le-ti objavljeni tudi takoj po teku na prizorišču dogodka.
 • DSPOT internetne rešitve d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za namen pošiljanja e-obvestil posameznikom, ki so v to izrecno privolili.

 

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Podatki bodo varovani z vso skrbnostjo do uničenja le-teh. Podatki bodo izbrisani v 36 mesecih po zaključku dogodka dm tek za ženske.

 

 10. Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Prodajalec bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Za reševanje reklamacij nas kontaktirajte na naš elektronski naslov ... ali pa se na nas obrnite neposredno na tel.: 01 2391 254.

 

 

11. Oskarjev tek

 

a. O TEKU

 

Oskarjev tek je namenjen vsem otrokom od 2. do 12. leta starosti in je brezplačen. Sodelovanje na Oskarjevem teku je na lastno odgovornost in v okviru lastnih zmožnosti glede na zdravstveno stanje. Prireditev bo v vsakem vremenu.

 

b. PRIJAVA NA OSKARJEV TEK IN PREVZEM STARTNEGA PAKETA

 

Prijava na Oskarjev tek je brezplačna. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma do najkasneje 19. 5. 2018 do 12. ure. Prijaviti se je mogoče na dva načina:

 • Preko spletne prijavnice à skrbnik otroka na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o prijavi otroka na Oskarjev tek.
 • Preko fizične prijavnice v dm prodajalni

 

Otroci se lahko udeležijo Oskarjevega teka le z majčko in zapestnico za ustrezno starostno kategorijo. Majčke in zapestnice bo mogoče prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto):

 • v petek, 18. maja 2018 → od 10.00 do 20.00
 • v soboto, 19. maja 2018 → od 10.00 do 20.00

 

Prijave na Oskarjev tek ter prevzem majčk in zapestnic bo mogoč tudi na dan teka, 26. 5. 2018, prizorišču v parku Tivoli.

Prevzem majčk in zapestnic je mogoč le z osebnim dokumentom otroka, iz katerega je razvidna starost otroka.

Prevzem darilnih vrečk bo mogoč le po končanem Oskarjevem teku z otrokovo zapestnico na prizorišču v parku Tivoli.

 

 

c. IZVEDBA TEKA

 

Otroci bodo razvrščeni v skupine glede na starost in razdaljo proge. Pred otroki bodo tekli animatorji. Vsaka starostna skupina teče posebej, najmlajše (2 do 3 leta) pa lahko spremljajo starši. Starši starejših otrok se lahko od starta do cilja sprehodite po ločeni poti in tam počakate otroke, nato pa jih pospremite iz ciljnega prostora.

 

d. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe uspešne realizacije Oskarjevega teka in ostalo nujno potrebno komunikacijo (potrditev prijave). Podatki se zbirajo od vseh otrok in njihovih skrbnikov, ne glede na obliko prijave. Dostop do podatkov in obdelavo podatkov bodo izvajale naslednje pravne osebe:

 • dm drogerie markt d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za namen uspešne izvedbe Oskarjevega teka,
 • Pristop d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe uspešne prijave na dogodek in prilagoditve dogodka v naslednjem letu,
 • Timing Ljubljana bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe beleženja vseh sodelujočih na Oskarjevem teku,
 • DSPOT internetne rešitve d.o.o. bo osebne podatke uporabil izključno za namen pošiljanja e-obvestil posameznikom, ki so v to izrecno privolili.

 

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Podatki bodo varovani z vso skrbnostjo do uničenja le-teh. Podatki bodo izbrisani v 36 mesecih po zaključku dogodka 13. dm tek za ženske.

 

12. Organizator dogodka

 

Pristop d.o.o.
Trubarjeva cesta 79
1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon:   01 2391 200
Faks: 01 2391 210
pristop@pristop.si


www.pristop.si 

Osnovni podatki: 
Davčna št.: SI88078558
Matična št.: 2038943000

Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, z vložno št. 14093400

V Ljubljani, dne 4. 4. 2018