ČIP ZA MERJENJE ČASA

 

Na 16. dm teku za ženske bomo vaš čas merili s čipi, ki so del startne številke. Enako velja za dm tek za ženske in dm tiral tek. Ob prevzemu startne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite sprednjo stran prevzete majice 16. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena. Pomembno je, da se do starta sprehodite po predvideni progi, da se bo, ko boste prečkali startno črto, vaš čip aktiviral. V primeru, da boste na štart prišli brez štartne številke s čipom, žal ne bomo mogli meriti vašega časa.

 

 

 

 

 

 

 

START

 

Start bo potekal po skupinah (koridorjih).

 

 

Prve boste iz prvega startnega koridorja startale tekačice na 5 km, glede na koridorje: zelen, rumen, roza, temno moder in svetlo moder. Nato startate tekačice na 10 km. Čas se začne meriti šele na startni ravnini, zato vam svetujemo, da startno črto pretečete brez naglice.

 

Start za dm tral tek bo skupen za moške in ženske.

  

 


MERJENJE ČASA


Pred startom si pritrdite čip za merjenje časa.
Čas teka meri čip, ki ga dobite pri prevzemu startne številke. Čip se aktivira ob prečkanju startne črte. Na progi so kontrolne točke, ki beležijo vmesne čase. Čas se začne meriti 200 m po startu, kar omogoča enake pogoje za vse tekačice, ne glede na gnečo na startu. Ob prečkanju ciljne črte se zabeleži čas, v katerem ste pretekli progo.

 

Vse tekačice prosimo za strpnost in prilagoditev hitrosti razmeram na progi!


NEURADNI REZULTATI


Neuradni rezultati dm teka za ženske in dm tiral teka bodo na oglasni deski na prizorišču na voljo 30 minut po tem, ko bo zadnja tekmovalka pritekla v cilj. V primeru napake pri rezultatih se obrnite na merilce časa, ki bodo na prizorišču v vozilu z napisom Timing Ljubljana. Za morebitne ugovore imate po objavi rezultatov 30 minut časa, pozneje ugovorov ne bomo upoštevali.


REZULTATI

 

Rezultati bodo najkasneje v ponedeljek, 13. junija 2022, objavljeni na spletni strani www.tekzazenske.si in spletni strani Timing Ljubljana.

 

 

OKREPČEVALNA POSTAJA


Na 5-kilometrski progi in progi dm trail teka bo ena okrepčevalna postaja, na 10-kilometrski pa dve.

 

 

 

PROGA 

 

dm tek za ženske na 5 km in 10 km

Višinski profil proge na 5 km

Višinski profil proge na 10 km 

 

  Klikni na sliko za povečavo.

 

 

 

 

 

 Klikni na sliko za povečavo.

 

dm trail tek

 

Štart: isti štartni koridor kot na 5 in 10 km, le da štartamo v nasprotno smer, po Francoski poti do vrha na Plato, kjer vas čaka okrepčevalnica,  nato desno v smeri proti Mostecu, na prvem odcepu na Jesenkovo pot po klancu do odcepa desno na 7 mostičkov, za zadnjim mostičkom zavijete prvi odcep desno, to je tik nad ciljno ravnino, prečite Francosko pot in nadaljujete po trim stezi, nad Švicarijo. Držijte se desno do mostu, ga prečite in že ste na zadnjem spustu (enaka trasa kot 5 in 10 km) proti cilju. 

 

 

 

 

 

 

 

Prizorišče

 

 

Klikni na zemljevid za povečavo.