ČIP ZA MERJENJE ČASA

 

Na 15. dm teku za ženske bomo vaš čas merili s čipi, ki so del startne številke. Ob prevzemu startne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite na sprednjo stran prevzete majice 15. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena. Pomembno je, da se do starta sprehodite po predvideni progi, da se bo, ko boste prečkali startno črto, vaš čip aktiviral. V primeru, da boste na start prišli brez startne številke s čipom, žal ne bomo mogli meriti vašega časa.

 

 

 

 

 

 

 

START

 

Start bo potekal po skupinah (koridorjih).

 

 

Prve boste iz prvega startnega koridorja startale tekačice na 5 km, glede na koridorje: zelen, rumen, roza, temno moder in svetlo moder. Nato startate tekačice na 10 km. Čas se začne meriti šele na startni ravnini, zato vam svetujemo, da startno črto pretečete brez naglice.

 

Tek v Tivoliju

 

Pozornost bo namenjena predvsem temu, da udeleženke tek odtečejo varno in brezskrbno.
 
Start bo potekal po časovnih skupinah (koridorjih).
 
Za vstop v koridor morajo tekmovalke izpolnjevati pogoj PCT:
 
  1.       dokazilo o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
  2.       dokazilo o cepljenju zoper COVID-19 ali
  3.       potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

 

Tekmovalke boste razvrščene v štartne koridorje po 300-500 tekačic (odvisno od takratnih omejitev združevanja). Tekom dneva (4.9.) bo na voljo več časovnih kategorij; ne glede na traso teka 10km ali 5km in ne glede na čas, ki ga tekmovalka načrtuje za tek, ter ne glede na starostno kategorijo.

 

Starti posameznih časovnih kategorij pa bodo potekali na 1 uro.

 

Prva kategorija starta ob 8.00, nato na vsako uro naslednje skupine s številom tekmovalk kolikor bodo dovolili takratni vladni ukrepi.

 

Točne časovne kategorije bo organizator določili v mesecu avgustu.

 

 

Tek prek spletne aplikacije

 

Vsem, ki se teka v fizični obliki ne boste uspele ali želele udeležiti, pa bomo omogočili, da se nam pridružite preko spletne aplikacije in odtečete vsaka zase. Spletna aplikacija bo na voljo v mesecu avgustu.

 

 


MERJENJE ČASA


Pred startom si pritrdite čip za merjenje časa.
Čas teka meri čip, ki ga dobite pri prevzemu startne številke. Čip se aktivira ob prečkanju startne črte. Na progi so kontrolne točke, ki beležijo vmesne čase. Čas se začne meriti 200 m po startu, kar omogoča enake pogoje za vse tekačice, ne glede na gnečo na startu. Ob prečkanju ciljne črte se zabeleži čas, v katerem ste pretekli progo.

 

Vse tekačice prosimo za strpnost in prilagoditev hitrosti razmeram na progi!


NEURADNI REZULTATI


Neuradni rezultati se zaradi prilagojene oblike teka sproti na dogodku ne bodo objavljali na oglasni deski.


REZULTATI


Rezultati bodo najkasneje v ponedeljek, 6. septembra 2021, objavljeni na spletni strani www.tekzazenske.si in spletni strani Timing Ljubljana.


OKREPČEVALNA POSTAJA


Na 5- kilometrski progi bo ena okrepčevalna postaja, na 10- kilometrski pa dve.

 

 

  

PROGA 

Višinski profil proge na 5 km

Višinski profil proge na 10 km 

 

  Klikni na sliko za povečavo.

 

 

 

 

 

 Klikni na sliko za povečavo.