ČIP ZA MERJENJE ČASA


Na 14. dm teku za ženske bomo vaš čas merili s čipi, ki so del startne številke. Ob prevzemu startne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite sprednjo stran prevzete majice 14. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena. Pomembno je, da se do starta sprehodite po predvideni progi, da se bo, ko boste prečkali startno črto, vaš čip aktiviral. V primeru, da boste na štart prišli brez štartne številke s čipom, žal ne bomo mogli meriti vašega časa.

 

 


KAKO DO STARTA?


Po ogrevanju se odpravite do startnega prostora in se glede na barvo zapestnice (predviden čas teka) postavite v svojo startno skupino. Pomembno je, da greste do startnega prostora po označeni poti. Med prečkanjem startne črte se bo aktiviral vaš čip za merjenje časa.

 

START


Start bo potekal po skupinah (koridorjih).

Prve boste iz prvega startnega koridorja startale tekačice na 5 km, glede na koridorje: zelen, rumen, roza, temno moder in svetlo moder. Nato startate tekačice na 10 km. Čas se začne meriti šele na startni ravnini, zato vam svetujemo, da startno črto pretečete brez naglice.

 


MERJENJE ČASA


Pred startom si pritrdite čip za merjenje časa.
Čas teka meri čip, ki ga dobite pri prevzemu startne številke. Čip se aktivira ob prečkanju startne črte. Na progi so kontrolne točke, ki beležijo vmesne čase. Čas se začne meriti 200 m po startu, kar omogoča enake pogoje za vse tekačice ne glede na gnečo na startu. Ob prečkanju ciljne črte se zabeleži čas, v katerem ste pretekli progo.

 

Vse tekačice prosimo za strpnost in prilagoditev hitrosti razmeram na progi!


NEURADNI REZULTATI


Neuradni rezultati bodo na oglasni deski na prizorišču na voljo 30 minut po tem, ko bo zadnja tekmovalka pritekla v cilj. V primeru napake pri rezultatih se obrnite na merilce časa, ki bodo na prizorišču v vozilu z napisom Timing Ljubljana. Za morebitne ugovore imate po objavi rezultatov 30 minut časa, pozneje ugovorov ne bomo upoštevali.


REZULTATI


Rezultati bodo najkasneje v ponedeljek, 27. maja 2019, objavljeni na spletni strani www.tekzazenske.si in spletni strani Timing Ljubljana.


OKREPČEVALNA POSTAJA


Na 5-kilometrski progi bo ena okrepčevalna postaja, na 10-kilometrski pa dve.

 

 

  

NOV PRIREDITVENI PROSTOR!

 

dm vsako leto znova uvaja nove prakse poslovanja in delovanja, ki prispevajo k varstvu okolja.

 

Ker je park Tivoli naravna vrednota in življenjski prostor številnih živalskih in rastlinskih vrst, smo letos premaknili prizorišče družabnega dogajanja in glasbenega programa izven območja krajinskega parka.

 

Nova lokacija osrednjega prireditvenega prostora je letos prizorišče na letnem telovadišču Ilirija zraven parka Tivoli.

 

Progi teka na pet in deset kilometrov ostajata enaki kot vsa leta poprej (vključno z začetkom in ciljem).

 

 

(klikni na sliko za povečavo)

 

 

PROGA 

Višinski profil proge na 5 km

Višinski profil proge na 10 km 

 

  Klikni na sliko za povečavo.

 

 Klikni na sliko za povečavo.