ČIP ZA MERJENJE ČASA

 

Na 15. dm teku za ženske bomo vaš čas merili s čipi, ki so del startne številke. Ob prevzemu startne številke boste prejeli tudi varnostne zaponke, s katerimi si številko pritrdite na sprednjo stran prevzete majice 15. dm teka za ženske. Pred startom preverite, ali je številka trdno pritrjena. Pomembno je, da se do starta sprehodite po predvideni progi, da se bo, ko boste prečkali startno črto, vaš čip aktiviral. V primeru, da boste na start prišli brez startne številke s čipom, žal ne bomo mogli meriti vašega časa.

 

 

 

 

 

 


KAKO DO STARTA?


Po ogrevanju se odpravite do startnega prostora in se glede na barvo zapestnice (predviden čas teka) postavite v svojo startno skupino. Pomembno je, da greste do startnega prostora po označeni poti. Med prečkanjem startne črte se bo aktiviral vaš čip za merjenje časa.

 

START

 

Start bo potekal po skupinah (koridorjih).

Prve boste iz prvega startnega koridorja startale tekačice na 5 km, glede na koridorje: zelen, rumen, roza, temno moder in svetlo moder. Nato startate tekačice na 10 km. Čas se začne meriti šele na startni ravnini, zato vam svetujemo, da startno črto pretečete brez naglice.

 

9.30 → Start teka na 5 km


9.45 → Start teka na 10 km


12.00 → dm otroški tek

 


MERJENJE ČASA


Pred startom si pritrdite čip za merjenje časa.
Čas teka meri čip, ki ga dobite pri prevzemu startne številke. Čip se aktivira ob prečkanju startne črte. Na progi so kontrolne točke, ki beležijo vmesne čase. Čas se začne meriti 200 m po startu, kar omogoča enake pogoje za vse tekačice, ne glede na gnečo na startu. Ob prečkanju ciljne črte se zabeleži čas, v katerem ste pretekli progo.

 

Vse tekačice prosimo za strpnost in prilagoditev hitrosti razmeram na progi!


NEURADNI REZULTATI


Neuradni rezultati bodo na oglasni deski na prizorišču na voljo 30 minut po tem, ko bo zadnja tekmovalka pritekla v cilj. V primeru napake pri rezultatih se obrnite na merilce časa, ki bodo na prizorišču v vozilu z napisom Timing Ljubljana. Za morebitne ugovore imate po objavi rezultatov 30 minut časa, pozneje ugovorov ne bomo upoštevali.


REZULTATI


Rezultati bodo najkasneje v ponedeljek, 1. junija 2020, objavljeni na spletni strani www.tekzazenske.si in spletni strani Timing Ljubljana.


OKREPČEVALNA POSTAJA


Na 5- kilometrski progi bo ena okrepčevalna postaja, na 10- kilometrski pa dve.

 

 

  

OSREDNJE PRIZORIŠČE OSTAJA V PARKU TIVOLI!

 

Pri organizaciji dm teka že 15. leto zapored udejanjamo načela trajnostnega razvoja in si prizadevamo izpolnjevati odgovorne okolijske prakse. Lokacijo osrednjega prizorišča tako tudi letos ohranjamo v parku Tivoli, ne ohranjamo pa zgolj ustaljene lokacije, temveč tudi našo zavezo k organizaciji dogodkov po načelih trajnostnega razvoja, zaradi katere bomo tudi v prihodnosti sprejeli različne ukrepe za zmanjševanje škodljivih in povečanju koristnih vplivov na okolje.

 

 

Tloris prizorišča objavimo naknadno.

PROGA 

Višinski profil proge na 5 km

Višinski profil proge na 10 km 

 

  Klikni na sliko za povečavo.

 

 

 

 

 

 Klikni na sliko za povečavo.